ΝΕΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ


ΤΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑΠΑΡΙΣΙΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΦΟΡΟΛΟΓΙΑΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΚΛΠ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

ΠΑΡΙΣΙ - ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΕΝΦΙΑ

ΝΣιωμόπουλος Ακούσατε και τον κ. Βολουδάκη, ακούσατε και τον κ. Μηλιό. Βέβαια κάνατε ένα χαρακτηρισμό όταν μιλάγανε οι δυo τους. Λέγατε, αφήστε τους γιατί μεθαύριο αυτοί μπορεί να είναι συγκυβέρνηση. Εσείς μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιον από αυτούς;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα κάνω την διευκρίνηση ως εξής: Θυμάμαι τη συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου στην Κυριακάτικη αν θυμάμαι καλά «Ελευθεροτυπία», που είχε πει ότι «Αν ζητήσει συγνώμη ο Σαμαράς - γιατί όχι;- μπορεί και να συνεργαστούμε αν χρειαστεί».

Από την άλλη την πλευρά, επειδή γίνονται πράγματα αυτές τις μέρες στο Παρίσι, ομολογώ ότι θλίβομαι. Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα καταντούσε η Ελλάδα να έχει ένα περιοδεύοντα υπουργικό θίασο, ο οποίος θα πηγαίνει για να του κάνουν πολιτικό ή οικονομικό στριπτίζ κάπου στο Παρίσι.

Ν. Σιωμόπουλος: Σοβαρά αυτά που λέτε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως το Παρίσι είναι η πόλη του αντίστοιχου θεάματος, αλλά θα έλεγα ότι είναι ντροπή. Είναι ντροπή να πρέπει να φεύγουν Έλληνες Υπουργοί και να πηγαίνουν εκεί ( στο Παρίσι) να περνούν από εξετάσεις. Αλλά πέρα από αυτό, το οποίο βεβαίως όπως αντιλαμβάνεστε.......

Ν. Σιωμόπουλος: Δεν θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα πιστεύετε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα βάλω μία πολύ σημαντική παράμετρο, επειδή αναφέρθηκαν οι συνάδελφοι προηγουμένως στο θέμα των δόσεων. Η Τρόικα κατηγορηματικά λέει όχι στις πολλές δόσεις γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι επιβράβευση της... φοροδιαφυγής! Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Έλληνας, ο μικρομεσαίος Έλληνας, δεν είναι το λαμόγιο της λίστας Λανγκάρντ. Είναι ο αδύναμος πλέον φοροδότης. Δεν μπορεί.

Ν. Σιωμόπουλος: Το οποίο λαμόγιο της λίστας Λανγκάρντ,εφόσον είναι, ακόμη το ψάχνουν.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ε, ναι. Δεν είναι όμως και αυτό πλέον ακραίο, το να έχουν περάσει τόσοι μήνες από τότε που η Βουλή έστησε τις κάλπες και έγινε η ιστορία Παπακωνσταντίνου, ακόμα να ψάχνουν  ποιοί είναι στη λίστα Λανγκάρντ;

Αυτό είναι λοιπόν ένα. Και τον τελευταίο λογιστή αν ρωτήσετε θα σας πει ότι πλέον και οι εκατό δόσεις δεν φτάνουν. Μπορεί να χρειάζονται 150. Εμείς επιμένουμε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πρόγραμμά μας. Μία πρόταση που έχουμε κάνει είναι ο Εθνικός λογαριασμός οφειλετών του δημοσίου. Το κατέθεσα μάλιστα και στη Βουλή. Και καλό θα είναι....ξέρετε κάτι, αντιπολίτευση-αντιπολίτευση, ας του ρίξουν μια ματιά οι κυβερνητικοί.

Δεύτερον, σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ θα σας παρακαλέσω να μην πω τίποτα περισσότερο δεδομένου ότι θα είναι ένα από τα ζητήματα που ως δικό μας κυβερνητικό πρόγραμμα θα το εξαγγείλει ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος στη Θεσσαλονίκη στις 10 του μηνός που θα μιλήσει στο Βελλίδειο.

Ν. Σιωμόπουλος: Εσείς μιλάτε για κατάργηση και αντικατάσταση, για πλήρη κατάργηση;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Καταρχήν σαφέστατα αυτό έχει να κάνει και με τα ξενοίκιαστα αλλά και με την κατοικία. Αλλα θα ήθελα όμως να αφήσω, σας παρακαλώ, πάρα πολύ την πρωτοβουλία στον Πρόεδρο. Όμως, βλέπετε ότι το ανακάτεμα της τράπουλας στον ΕΝΦΙΑ είναι, θα έλεγα, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Ένα κόλπο Χουντίνι. Διότι ο στόχος είναι ο ίδιος, για είσπραξη 3,2 δις ευρώ. Αυτό θα βγει έτσι και αλλιώς από τις πλάτες των Έλληνων.

Ν. Σιωμόπουλος: Να διευκρινήσουμε κάτι οικονομικά. Γιατί ο κόσμος ακούει 2,6 δις και σου λέει δεν θα πληρώσω τόσα πολλά. Όχι. Θα πληρώσουν 3,2. Και αυτοί που δεν θα πληρώσουν για να εισπράξει το κράτος τα 2,65 και είναι ευχαριστημένο, θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες και μπορεί και σε αυτούς να ασκηθούν διώξεις και να τους κυνηγήσουν και να τους πάρουν με κάποιο τρόπο τα χρήματα.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Και χωρίς να ασπάζομαι τις όποιες απόψεις των κυβερνητικών στελεχών, απλά και μόνο θα καταγράψω, με την δημοσιογραφική μου πλέον διαστροφή, αυτό που είπε η κα Μπακογιάννη, ότι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1,5 δις κάτω, το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Έτσι είχε πει.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ν. Σιωμόπουλος: Εσείς θα συνεργαστείτε με το ΣΥΡΙΖΑ;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Λοιπόν ξέρετε κάτι; Αυτή η ιστορία πλέον έχει καταντήσει κάτι μεταξύ κωμωδίας και....

Ν. Σιωμόπουλος: Επειδή από το ΣΥΡΙΖΑ..... και ο κ. Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ το δεξί χέρι του κυρίου Τσίπρα το άφησε ανοιχτό.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη Βαβέλ γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δε μας αφορά. Να σας ρωτήσω κάτι;

Είμαστε σε ένα νησί όπου γίνετε ο κακός χαμός και πρέπει εμείς να φτάσουμε στην απέναντι στεριά. Θα με ρωτήσετε όταν φτάσω τί θα φάω ή τί θα ψωνίσω ή θα με ρωτήσετε πώς θα φτάσω;

Άρα το αιτούμενο αυτή τη στιγμή είναι πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Μ. Αντωνοπούλου: Ναι, αλλά και η κυβέρνηση που θε έρθει όμως.....

Τ.ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι κυρία μου. Πολιτικά δεν λες στον άλλον τί θα κάνεις τώρα.

Ν. Σιωμόπουλος: Άρα για να φύγει η κυβέρνηση δεν ψηφίζεται Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν υπάρχει περίπτωση, σας το λέω.

Ν. Σιωμόπουλος: Οποιοδήποτε πρόσωπο και αν προταθεί.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Αυτό το έχω πει επανειλημμένα.

Ν. Σιωμόπουλος: Σύσσωμη η κοινοβουλευτικοί ομάδα ή θα υπάρχουν και κάποιες παραφωνίες;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Φαντάζομαι ότι απέναντι στον υπαιγνσμό σας θα ακούσατε καθαρά την περασμένη Πέμπτη τί είπε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο οποίος μια πρόταση έκανε και το θέμα έκλεισε εκεί...

Ν. Σιωμόπουλος: Άρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψηφίζουν κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση όπως μας λέτε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Τα 180 δεν βγαίνουν κύριε συνάδελφε. Να φύγει η κυβέρνηση.

Ν. Σιωμόπουλος: Η επόμενη μέρα όμως της επόμενης κυβέρνησης δεν θα σας βρει να το πω έτσι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑΣυνέταιροι με τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Την επόμενη μέρα την ξέρετε εσείς;

Ν. Σιωμόπουλος: Όχι, απλώς εσείς το αποκλείεται.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Όταν έχει καταρρεύσει μία κυβέρνηση, ξέρετε αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει μέσα ΔΗΜΑΡ, αν εμείς θα είμαστε στο 4, στο 8, στο 14, αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει μπει οριακά;

Ν. Σιωμόπουλος: Άρα το αφήνετε ανοιχτό;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Όχι. Δεν αφήνουμε τίποτα ανοιχτό. Λέμε, ότι εμείς με τα εφτά σημεία τα οποία έχουμε ήδη από το 2012 καταθέσει στους πολιτικούς αρχηγούς, είμαστε έτοιμοι απέναντι στους 300 Έλληνες Βουλευτές να τους πούμε, «ελάτε  να συμφωνήσουμε στις δικές μας τις θέσεις».
Ξέρετε κάτι; Πολύ αλαζονικό ίσως, πολύ εγωιστικό; Όμως, στο πολιτικό σύστημα είμαστε το απόλυτα καινούριο. Το απόλυτα καινούριο και μάλιστα με τους περισσότερους Βουλευτές να είμαστε και πρωτάρηδες. Και μάλιστα με όλους εμάς τους πρωτάρηδες να είμαστε επαγγελματίες του πεζοδρομίου και όχι επαγγελματίες τις πολιτικής.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Κοιτάξτε. Παρακολουθώ με πολύ προσοχή όλο αυτό το θέμα του success story του πρωτογενούς πλεονάσματος. Σας διαβεβαιώ ότι και εγώ έχω αποφασίσει να φέρω πρωτογενές πλεόνασμα στο σπίτι μου. Θα απαγορεύσω στα παιδιά μου να τρώνε, θα χρωστάω παντού και σας λέω ότι ότι περισσεύει θα είναι πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι μία στημένη λεμονόκουπα αυτή, η οποία δημιουργεί τη λεμονάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Διότι το κράτος αυτό, που έχει φέρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, όπως είπε και ο 
κ. Λαπαβίτσας, μέσα από υφεσιακές πολιτικές και φορολογική εξόντωση των αδύναμων, πλέον, να φοροδοτήσουν, Ελλήνων, είναι ένα πλεόνασμα που παράγεται, όταν δεν έχεις: Νοσοκομεία που δεν λειτουργούν, γιατί λείπουν λεφτά, σχολεία που δεν λειτουργούν, γιατί λείπουν λεφτά…
Όταν τα Ταμεία είναι σε μια κατάσταση πανικού και σε λίγο θα κόβουν και το εφάπαξ… Το εφάπαξ, που το πλήρωσε ο Έλληνας εργαζόμενος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ν. Σιωμόπουλος: Τα χρήματα, όμως που λείπουν, πώς θα αντικατασταθούν… Πώς θα βρεθούν; Δηλαδή, θέλουμε μια απάντηση και σε αυτό.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Να, εκεί βλέπετε μια από τις βασικές μας διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς λέμε, ότι για να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή πολιτική, θα πρέπει ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ να χαμηλώσουν οι φορολογικοί συντελεστές. Γιατί, ξέρετε κάτι… Δεν μου αρέσει να βλέπω κάθε Κυριακή βράδυ στα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας, επάνω εκεί στην Θράκη, τις Ελληνίδες να πηγαίνουν στην «από εκεί» πλευρά να πάνε να δουλέψουν στα μεταποιητικά εργοστάσια και να επιστρέφουν Παρασκευή βράδυ στην πατρίδα μας. Διότι, εκεί ο φόρος επιχειρήσεων είναι 10% και σε εμάς 26%. Η Θράκη πια έχει «στεγνώσει» από επιχειρήσεις… Και η τελευταία καμινάδα έκλεισε, αυτή της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Μα, έτσι, δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη!

Κι εάν μάλιστα, αυτό που θέλει η τρόικα, να εξομοιώσει τον ΦΠΑ των νησιών με τον ΦΠΑ της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα είναι άλλο ένα χτύπημα για τα νησιά!

Ν. Σιωμόπουλος: Εσείς κ. Κουίκ πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πολιτική υψηλής φορολόγησης;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα πω κάτι, το οποίο έχω πει άλλη μια φορά. Όταν έκανα ειδήσεις στην τηλεόραση, ειδήσεις ή πρωινή εκπομπή, κάτω από τους δέκτες μου, όπως κι εσείς, και χαίρομαι ιδιαίτερα, δεν είχα μόνιτορ, τηλεοράσεις, για να βλέπω τι παίζουν τα άλλα κανάλια. Άρα, λοιπόν εμείς έχουμε το πρόγραμμα μας, αμετακίνητα από την πρώτη στιγμή αυτά που είπαμε προεκλογικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας πούνε, τουλάχιστον εμάς, ότι κάναμε «τούμπες» και «κωλοτούμπες».

Απλά, θα επισημάνω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριζε την μονομερή έξοδο από τα μνημόνια…

ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Σιωμόπουλος: Πάντως μας έχετε μπερδέψει ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο εξής: Κάποια στελέχη σας λένε, ότι θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς βγαίνετε και λέτε ότι δεν θα συνεργαστείτε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Με συγχωρείτε πολύ. Κανένα στέλεχος μας δεν λέει ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα!

Ακούστε να δείτε, αυτό το «παιχνιδάκι» των media θα πρέπει να σταματήσει, τουλάχιστον εδώ στον ΑΝΤ1, που έχω υπηρετήσει.

Ν. Σιωμόπουλος: Γι’ αυτό σας έχουμε, για να μας διευκρινίσετε…

Τ.ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι, όχι.. Την δουλειά την δική σας την έχω κάνει 45 χρόνια.

Ν. Σιωμόπουλος: Και το αναγνωρίζουμε!

Τ.ΚΟΥΙΚ: Α, μπράβο! Λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να περάσεις κάτι… τον ξέρω καλύτερα από εσάς. Θα σας παρακαλέσω, τουλάχιστον όταν μιλάτε με εμένα, να ξέρετε ότι την «τεχνική» σας τη ξέρω και καλύτερα από εσάς!

Ν. Σιωμόπουλος: Άρα, η απάντηση του Τέρενς Κουίκ είναι ότι δεν υπάρχει συνεργασία...

Τ.ΚΟΥΙΚ: Η απάντηση η δική μας είναι ότι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε σταθερά σε αυτό που υποσχεθήκαμε κι είμαστε εμείς ο «πυρήνας» που θέλουμε να γίνει κάτι το καινούργιο μετά τις εκλογές.


Related Posts