ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ REAL FM ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατειάς Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα (31.08.14) στον REAL FM στους δημοσιογράφους Κώστα Χαρδαβέλα και Αγγελική Λάζου, σχετικά με την «απόψεις Νίκου Παπά του ΣΥΡΙΖΑ» για μετεκλογικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι δεν γινόμαστε ουρά κανενός και πόσω μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί πολιτικές που δεν είναι αποδεκτές από εμάς.  

Όπως πρόσφατα είπε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Kontra Channel) ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπογράφει μαζί μας την εξεταστική επιτροπή που ζητάμε για το πρώτο μνημόνιο και τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν ψήφισε μαζί μας για την επιπλέον κάλπη στη λίστα Λαγκάρντ με κατηγορούμενους τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Λουκά Παπαδήμο.

Φλερτάρει με στελέχη του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Σφυρίζει αδιάφορα στα περισσότερα που αφορούν το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, προφανώς για να «ψαρεύει» ψήφους από το ΠΑΣΟΚ.

Και έχει, προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, καταστεί συνομιλητής όλων εκείνων με τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν θα συνομιλούσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος.

Αναφέρομαι στον Σόιμπλε, στον Ράιχενμπαχ, στον Τόμσεν, στα «γλυκά μάτια» που έκανε στον Γιουνκέρ μέχρι να αλλάξει γνώμη κλπ.

Βεβαίως, πρέπει να συνυπολογίσω και τη Βαβέλ γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει άλλα πράγματα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Παράδειγμα, σε ότι αφορά το μνημόνιο, μια αναφέρεται σε διαπραγμάτευση, μια σε επαναδιαπραγμάτευση, μια σε «κούρεμα», μια σε μερική έξοδο, άλλος λέει δραχμή, άλλος λέει ευρώ… ».

«Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αμετακίνητοι και σταθεροί σε όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά για άμεση μονομερή έξοδο από το μνημόνιο και για πρόσκληση εκείνων των δυνάμεων που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να συνυπογράψουν μαζί μας τα επτά σημεία που βάζουμε ως προϋπόθεση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού και εθνικής σωτηρίας».

«Είναι εκτός πολιτικής πραγματικότητας να συζητάμε από τώρα τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Βεβαίως και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Το ξεκαθαρίζουμε συνέχεια με την ευκαιρία και της προεδρολογίας. (Δεν ψηφίζουμε Πρόεδρο. Εκλογές χθες)».

«Υπενθυμίζω ότι, εκτός των άλλων, με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και κατακόκκινες γραμμές ανάμεσά μας σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα. Σήμερα κάνω αυτές τις δηλώσεις, μιλώντας από τη Θράκη, εδώ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το θράσος να ζητάει επίσημα να μπει η τουρκική γλώσσα και στα νηπιαγωγεία».

«Θα μπορούσα να βάλω τον τίτλο «Πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ». Απλά θα το διατυπώσω με τη φράση «Οι ΑΝΕΛ δεν γίνονται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος θέλει ας έλθει να ακολουθήσει τις δικές μας θέσεις» όπως προείπα».


   «Πάντως, ο Νίκος Παππάς είναι από τα πλέον σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλω να παρατηρήσω ότι η διατύπωση της δήλωσής του ήταν πολύ light. Δεν δικαιολογεί τέτοιο «φούσκωμα» στο θέμα. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν μας αφορά, πολύ περισσότερο όταν δεν ξέρουμε τι κοσμογονικά θα προκύψουν στα κόμματα μετά τις εκλογές, θεωρώντας βέβαιο ότι θα έχουμε νέα δεδομένα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ που θα μπει οριακά στη Βουλή, στη Νέα Δημοκρατία που θα έχει ποσοστά κατάρρευσης κλπ. Συνεπώς, είναι άκυρο να βάζουμε από τώρα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών. Πρωταρχικός στόχος να πέσει η Κυβέρνηση»

Related Posts