ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ «ΠΡΩΙΝΟ MEGA»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ «ΠΡΩΙΝΟ MEGA». ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ» ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Με ατζέντα την Προεδρολογία, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά και πιεστικά ζητήματα της Θράκης που έθεσε ο ίδιος, φιλοξενήθηκε σήμερα (26.08.14) ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ που συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Τάκης και Ράνια Τζήμα.ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ

Ρ. ΤΖΗΜΑ: Να πάμε και στον κ. Κουίκ γιατί πριν από λίγες μέρες εδώ σ’ εμάς ο κ. Χαϊκάλης είπε, ότι υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να στηρίξει κάποια υποψηφιότητα.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ο οποίος μετά είπε σε μία συνέντευξή του στη Real  «ό, τι  αποφασίσει το κίνημα εγώ θα το στηρίξω. Δεν θα γίνω μαξιλαράκι του Σαμαρά» και νομίζω πως ήταν σαφέστατο. 

Δ. ΤΑΚΗΣ:  Τον αδειάσατε λίγο και τα μάζεψε μετά.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Η δουλειά μου είναι να εκφράζω την επίσημη θέση του Κινήματος  και του Προέδρου.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Προφανώς 

Ρ. ΤΖΗΜΑ:  Πάντως και  ο κ. Μελάς έχει διαφοροποιήσει λίγο τη θέση του.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Και ο κ. Μελάς, αν λιγάκι τον ψάξετε, θα δείτε ότι βάζει, ίσως, στο βάθος την προϋπόθεση του ονόματος του Κ. Καραμανλή και τίποτα παραπάνω.

Αυτό που θα ήθελα τώρα, όμως, είναι να σας φέρω στην Κυριακή. Την Κυριακή, λοιπόν, έπεσε σαν τυράκι , σαν δόλωμα, το όνομα του κ. Κουβέλη και μάλιστα από εφημερίδα, η οποία στηρίζει τον κεντροδεξιό χώρο.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Δεν είναι μόνο η Καθημερινή που το έδειξε. Ξέρετε πριν το δημοσίευμα της Καθημερινής υπήρχε συζήτηση και υπάρχει και η συζήτηση, που παίζει εδώ και μήνες. Απλώς σήμερα ο κ. Ψυχάρης έβαλε και άλλο ένα όνομα μαζί με τον κ. Κουβέλη.

Τ.ΚΟΥΙΚ:  Αφήστε με να πω αυτό που θέλω να πω, που πρέπει να πω και που βγαίνει μέσα από την καρδιά μου.

Ελάτε λοιπόν στην εικόνα: Γίνεται το κάλεσμα της «κεντροδεξιάς» και η εικόνα είναι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Την εικόνα μόνο δείτε... 

Λέτε, εσείς, ότι τυχαία μπροστά σε αυτήν την εικόνα έσπευσε η κα Βούλτεψη εχτές να μαζέψει το θέμα και να πει ότι είναι πρόωρο να κουβεντιάζουμε για προεδρολογία; Γιατί δεν το έλεγε τόσο καιρό και το είπε ξαφνικά εχτές; Άρα κάτι σαφώς ενόχλησε.

Δ.ΤΑΚΗΣ : Φούντωσε.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Ενόχλησε. 

Δ.ΤΑΚΗΣ: Λέτε εντός της Νέας Δημοκρατίας ή εντός της κεντροδεξιάς.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Εγώ πιστεύω ότι ενόχλησε. Και να σας πω κάτι;

Δ.ΤΑΚΗΣ: Ενόχλησε το πρόσωπο Κουβέλης...

Τ.ΚΟΥΙΚ: Εννοώ ότι με κεντροδεξιά δεν μπορείς να κάνεις κάλεσμα με Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Κεντροδεξιά με Μεϊμαράκη;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Προσέξτε τώρα. Το θέμα δεν είναι να σκέφτονται  ποιον Πρόεδρο θέλουν να βρουν. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να σκέφτονται το πώς θα φύγουν για να ανασάνει ο τόπος. Και όταν λέω το πώς θα φύγουν, εννοώ με αυτόν που προβλέπει το Σύνταγμα. Με την Δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Θα μου απαντήσετε και στο ερώτημα, αν κάνεις κεντροδεξιά με τον Μεϊμαράκη;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Και σε ότι αφορά την πρόταση που έκανε ο κ. Ψυχάρης, η απάντησή μας είναι δεδομένη. Όποιο πρόσωπο και να είναι, εμείς καταψηφίζουμε. 

Γιατί λέμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Εκλογές χθες. 

Και κάτι το τελευταίο. Πραγματικά δεν θα ήθελα ποτέ....

Δ.ΤΑΚΗΣ: Άρα αυτό που μου είπατε πριν, ότι δεν είναι ωραίο το πρόσωπο του Κουβέλη στο κάλεσμα της κεντροδεξιάς, δεν έχει και τόση βάση, διότι τώρα υπάρχει ένα πρόσωπο από την κεντροδεξιά.

Τ.ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως, βεβαίως. Εγώ σημειώνω το πολιτικό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε στην βάση, αλλά και στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. Μη ξεχνάμε, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σαμαρική. Είναι και καραμανλική, είναι και σαμαρική, είναι και μητσοτακική, υπάρχουν πολλές τάσεις μέσα. 

Δεν με ενδιαφέρουν - και ποσώς με ενδιαφέρει πραγματικά - το τί αναμόχλευση μπορεί να γίνεται εκεί μέσα. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι αντί να σκέφτονται τί Πρόεδρο θα βγάλουν, καλύτερα να σκέφτονται ότι θα πρέπει με τις εκλογές, να ξέρουν ότι κάπου τελειώνει αυτή η ιστορία τους και η Ελλάδα θα αλλάξει βηματισμό. (...)

Θυμίζω ότι το ’95 η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και έδωσε το μαξιλαράκι η Πολιτική Άνοιξη. (...)

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε εκλογή Προέδρου κατευθείαν από τη βάση. Άμεση Δημοκρατία.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Μια και λόγος είναι σε εσάς. Φοβάστε κ. Κουίκ ότι το θέμα της Προεδρικής εκλογής μπορεί να προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στους ΑΝΕΛ; Δηλαδή κάποιοι να την «κάνουν»;

Τ.ΚΟΥΙΚ: Καθόλου. Σας διαβεβαιώνω και πάω και στοίχημα επειδή προηγουμένως αναφερθήκατε στο θέμα Χαϊκάλη. Δε βάζω στοιχήματα στη ζωή μου, ούτε καν με τον κ. Ψυχάρη που είναι Παναθηναϊκός και εγώ είμαι Ολυμπιακός. Αρνούμαι τα στοιχήματα. Εδώ όμως πάω στοίχημα. 

Δ.ΤΑΚΗΣ : Ότι δεν θα φύγει κανείς...

Τ.ΚΟΥΙΚ: Το δήλωσε ξεκάθαρα ο κ.Χαϊκάλης. Και ΝΑΙ σας το διαβεβαιώνω. Ξέρετε γιατί; Διότι είμαστε πλέον 14 μουτζαχεντίν μέσα. 13 συν ένας ο Νικολόπουλος, 14. Και το Εννοώ αυτό. Εμείς με όποιο κόστος , θα πέσουμε όρθιοι. Δεν θα δοθούμε. Πολύ απλό.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Πολύ καθαρή η δήλωση.


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ρ. ΤΖΗΜΑ : Προφανώς εσείς κ. Κουίκ έχετε πληροφορίες για το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ταξιδεύατε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου;

T. KOYIK : Χτες είδα τον κ. Αθανασίου στην Ημερίδα που έγινε στην Μυτιλήνη, για την ακτοπλοΐα. Ήταν εκεί και ο κ. Βαρβιτσιώτης. Πολύ σημαντική ημερίδα. 

Και μετά τον είδα τον κ.Αθανασίου και προς τιμήν του, στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου του νησιού, του Σπύρου Γαληνού, που ήταν και Γενικός Γραμματέας του Κινήματος μας. Τον είδα και σήμερα το πρωί στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας Αθήνα.

Λοιπόν, του έκανα και δύο - τρείς ερωτήσεις, δημοσιογραφικές και πολιτικές. 

Η πρώτη ερώτηση είναι αν θα το φέρει το αντιρατσιστικό (νομοσχέδιο) στο Γ´ θερινό τμήμα της Βουλής, διότι εμείς οι ΑΝΕΛ ζητάμε να έλθει στην Ολομέλεια, για να πάρουν θέση και οι 300 Βουλευτές. Μου είπε «δεν συντρέχει λόγος, θα έρθει στο Γ´ θερινό τμήμα». 

Δ. ΤΑΚΗΣ: Άρα στις 2 Σεπτεμβρίου.

T. KOYIK: Ναι, έτσι μου είπε, ότι θα έρθει στο Γ´ θερινό τμήμα.

Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο καθυστέρησε, δηλαδή το απέσυρε από το Β´ θερινό για το οποίο εμείς ετοιμαζόμασταν, - η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως Εισηγήτρια μας και εγώ ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος - μου είπε ο Υπουργός , ότι ήταν τόσες πολλές τροπολογίες, όπου δεν ήταν δυνατόν να πάει «αρπαχτά» το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Δ. ΤΑΚΗΣ: Σας είπε την επίσημη θέση, αυτή που λέει και η κυβέρνηση. 

T. KOYIK: Η κυβέρνηση είπε ότι ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο, απ’ ότι κατάλαβα. 

Δ. ΤΑΚΗΣ: Όχι, μετά είπε… για να δει τις τροπολογίες. Το άλλαξε λίγο.

T. KOYIK: Α… Δεν τη προλαβαίνω… (γέλια)

Ρ. ΤΖΗΜΑ : Εγώ άκουσα και μια άλλη εκδοχή από το ΠΑΣΟΚ, ότι έπρεπε να προωθηθεί άλλο νομοσχέδιο.

T. KOYIK:  Μου είπε, μάλιστα ο κ,Αθανασίου ότι το νομοσχέδιο αυτό το είχε έτοιμο από τον Ιανουάριο.

Πρέπει να σας πω, ότι την Παρασκευή που συνεργαζόμουν στο πολιτικό της γραφείο με την κα Χρυσοβελώνη...

Δ. ΤΑΚΗΣ: Καταρχήν, συμφωνείτε κι εσείς να έρθει στην Ολομέλεια;

T. KOYIK:  Αυτό λέω. Την Παρασκευή βγάλαμε με την κα Χρυσοβελώνη μια ανακοίνωση και είπαμε ότι πρέπει το νομοσχέδιο να έρθει στην Ολομέλεια, ώστε και οι 300 να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φαντάζομαι και με ονομαστικές ψηφοφορίες. Έτσι; Αυτό είναι δεδομένο.
Και η είδηση ποια είναι; Καταρχήν ο κ. Αθανασίου μου είπε ότι δεν θα πάει στην Ολομέλεια, θα πάει στο Γ´ θερινό και η είδηση είναι ότι δεν θα συμπεριλαμβάνει μέσα το Σύμφωνο Διαβίωσης.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
Τ.ΚΟΥΙΚ: θα έλεγα ότι η ΔΗΜΑΡ, ας «βουλώσει» - και θα το πω έτσι πολύ λαϊκά - το στόμα της κα Ρεπούση, γιατί όταν, για παράδειγμα, στο θέμα της γενοκτονίας χρησιμοποιεί την φράση του Αντώνη Λιάκου «βγάλτε τους νεκρούς από την ζυγαριά», προσβάλλει Πόντιους, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, Ασσύριους, Αρμένιους, όλους τους Χριστιανούς της Ανατολής… λοιπόν… με συγχωρείτε πάρα πολύ! (σε έντονο ύφος)

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Κύριε Κουίκ, ακούστε να δείτε… Σας οφείλω μια απάντηση.

Δ.ΤΑΚΗΣ: Η κα Ρεπούση είναι αξιόλογος Ιστορικός...

T. KOYIK:  Ευτυχώς δεν την είχαν τα παιδιά μου δασκάλα!

Αλλοιώστε την Ιστορία, παραχαράξτε την Ιστορία, βάλτε κρουαζιερόπλοια σε συνωστισμένους Έλληνες στη Σμύρνη… Ε, τι να σας πω από εκεί και πέρα! Πόσο πιά, ενοχλεί η ελληνική Ιστορία…

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Εδώ δεν είναι συνέδριο Ιστορικών…Αφήστε την Ιστορία στους Ιστορικούς. Του Ανώτατου Γαλλικού Δικαστηρίου η απόφαση…

T. KOYIK:  Δεν είμαστε Γαλλία, εγώ ξέρω το τι λέει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας!

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Ότι δεν είμαστε Γαλλία κύριε Κουίκ να το ξαναπείτε.

T. KOYIK:  Και ευτυχώς που ο κ. Ρουπακιώτης, ο δικός σας ο άνθρωπος, δεν πέρασε τότε, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για ναρκωτικά, το να μπορούν οι ξένοι – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όχι μόνο – να αναψηλαφήσουν αποφάσεις Αρείου Πάγου. Κι αυτό ξέρετε πολύ καλά γιατί έγινε.

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Συγγνώμη, πρέπει να ξανά απαντήσω στον κ. Κουίκ, εδώ λέει πράγματα που δεν…

T. KOYIK:  Απαντήστε όσο θέλετε… Την Θράκη ξέρετε πολύ καλά και την δουλεύετε… Ξέρω πολύ καλά τι σας λέω, γιατί εκεί στόχευε όλη η ιστορία!
Γιατί δεν τα λέτε όλα; Ότι θέλετε να «εκτουρκεύσετε» την Θράκη, μέσω ΚΑΙ της γλώσσας… Ελάτε τώρα!

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μια από αυτές τις περιπτώσεις, που δεν είναι η μόνη…

Δ. ΤΑΚΗΣ: Ε, τώρα είναι βαριά κατηγορία να λέτε ότι ένα Κόμμα θέλει να εκτουρκεύσει την Θράκη… Δηλαδή η κα Γιαννακάκη θέλει να εκτουρκεύσει την Θράκη;!

T. KOYIK: Καμία βαριά κατηγορία. Αυτό που λέω είναι, ότι - για παράδειγμα - τους Πομάκους θέλουν «ντέ και καλά» να τους κάνουν Τούρκους, μέσω της γλώσσας, όταν οι ίδιοι λένε «αφήστε μας να μάθουμε τα Πομάκικα». Α… ξέρω πολύ καλά την κατάσταση επάνω…

Ρ. ΤΖΗΜΑ : ‘Έχουμε «φύγει» τελείως από την συζήτηση για το αντιρατσιστικό.

T. KOYIK: Όχι, όχι… Αυτά είναι πράγματα, που - δυστυχώς - είναι «πικρές» αλήθειες και πρέπει να λέγονται. 

Εάν, λοιπόν, δεν θέλετε να «εκτουρκευθεί» η Θράκη - που πιστεύω ότι πράγματι έτσι είναι - ελάτε να μας βοηθήσετε…

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ (ΒΟΥΛ. ΔΗΜΑΡ): Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης (του Γαλλικού Δικαστηρίου) το έχετε διαβάσει κύριε Κουίκ;

T. KOYIK: Ελάτε να μας βοηθήσετε να μην μαθαίνουν οι Πομάκοι - που είναι η πλειοψηφία επάνω στην μουσουλμανική μειονότητα - την τουρκική γλώσσα!
Ας ξεκινήσουμε από εκεί!


Related Posts