ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΤΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Δημοσιογράφου, ο  Τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως δήλωσα, ως αρμόδιος Τομεάρχης των ΑΝΕΛ και την προηγούμενη εβδομάδα, συμφωνώ με την τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε στη Βουλή για την Ελληνική Αστυνομία, ο αρμόδιος Υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Οι διορθωτικές του παρεμβάσεις, στα απίστευτα που σχεδίαζε ο προκάτοχός του και ήδη έμπαιναν σε εφαρμογή, ήταν αναγκαίες.

Μιλάμε, μάλιστα, για αλλαγές που τις νοιώθαμε με τεράστιες εθνικές και δυσλειτουργικές επιπτώσεις και στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, όπου πρόσφατα εξελέγην Περιφερειακός Σύμβουλος, οπότε έχω την τριπλή υποχρέωση να παρεμβαίνω με υπευθυνότητα ΚΑΙ ως Βουλευτής ΚΑΙ ως αρμόδιος Τομεάρχης και ως Περιφερειακός Σύμβουλος κι όχι για να βγάζω τίτλους στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζω, μάλιστα, οτι για τη συγχώνευση και το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, ειχα καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Δεν πρόλαβα να πάρω απάντηση από τον τότε Υπουργό Νίκο Δένδια, γιατί έγινε ο ανασχηματισμός και στην εθιμοτυπική επίσκεψη που έκανα στον κ.Κικίλια, όταν ανέλαβε το Υπουργείο, έφυγα με την εντύπωση ότι όλες οι επιζήμιες αναδιαρθρώσεις της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρονταν και στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, θα παγώσουν και θα επανεξετασθούν.

Την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν με την τροπολογία.

Όμως, όπως δήλωσα στη Βουλή, δεν είναι δυνατόν, να γίνεται συνέχεια ένα ανακάτεμα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι δείγμα και της κυβερνητικής «τρικυμίας» σε πολλά επίπεδα.

Και πάνω απ’ όλα, να σταματήσει αυτός ο ορυμαγδός των τροπολογιών στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια.

Θα το επαναλάβω:

Επιτέλους, ας αντιδράσει δυναμικά το Προεδρείο της Βουλής

Και κάτι τελευταίο, αλλά,εξ ίσου σημαντικό.

Ο νέος Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, πρέπει να επανεξετάσει τα στρατόπεδα λαθρομεταναστών που έσπειρε ο Νίκος Δένδιας στη Θράκη, τη Δράμα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.


Δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση. Καταστρέφονται δύο σχολές αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ στη Σάμο, μετά από Ερώτησή μου, αναγκάστηκαν να στείλουν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να παραλάβουν 300 υπεράριθμους λαθρομετανάστες από το εκεί στρατόπεδο και να τους μεταφέρουν αλλού. Δεν ξέρω πού».

Related Posts