Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣΜΙΚΡΟΣ ΕΤΡΩΓΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ


ΚΟΥΙΚ: ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ για την πρόταξη. Και εσάς, κύριε Μητρόπουλε, ευχαριστώ πάρα πολύ.

Απλώς και μόνο - ξέρετε- επειδή αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Οικονομικών γίνονται διεργασίες για το άρθρο 152 (που αφορά τα περιφερειακά έντυπα), προσπαθώ να καταλάβω με ποιους διαπραγματεύεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Εάν είναι με την τρόικα, τότε, με συγχωρείτε, δεν κυβερνάτε.

ΤΟΜΣΕΝ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ, Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Και μη μας φέρετε τις όποιες βελτιώσεις δύο λεπτά πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες, διότι αν δεν περάσει και από την έγκριση των ανθρώπων αυτών που έχουν τις παραδοσιακές εφημερίδες και περιμένουν έξω, για να μας δώσουν το πράσινο φως, τότε αυτό δεν περνάει με τίποτα.

Αποσύρετέ το τώρα, ώστε τουλάχιστον να διατηρήσετε, αν μη τι άλλο, την πολιτική σας αξιοπρέπεια.

Να μην κρέμεστε από τον όποιο Τόμσεν, ο οποίος κάνει εδώ πέρα τον Πρωθυπουργό της χώρας!

Σε ό,τι αφορά κάτι το οποίο είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης, είχε τη σημειολογία του. Είπε ότι «εμείς οι υπουργοί δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο - δεν ξέρω πού πήγαινε το «καρφί» - γιατί θα είμαστε εδώ να δουλεύουμε».

Σας διαβεβαιώ, κύριοι συνάδελφοι, πως με ανησυχεί το ότι δεν θα μαυρίσει στον ήλιο ο κ. Χαρδούβελης.

​Με ανησυχεί, κύριε Υπουργέ, και ξέρετε γιατί;

Γιατί για να μη μαυρίσετε εσείς στον ήλιο, σημαίνει ότι επεξεργάζεστε πώς θα μαυρίσετε στο ξύλο τον ελληνικό λαό! Έχουμε ένα ζήτημα εδώ, γιατί έχετε ιδιαίτερη συμπάθεια με τη λέξη «ξύλο».

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: Μικρός έτρωγα ξύλο στο σχολείο.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚ: Τρώγατε ξύλο; (Γέλια)

Επίσης, ελέχθη πριν λιγο και ότι ελέγχετε συμβάσεις...

Θα επαναλάβω αυτό που έλεγα χθες: Ελέγξτε επιτέλους τις συμβάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πάρτι το οποίο γινόταν με τις απευθείας πρώην αναθέσεις στο δήθεν «παρά πέντε» των Ολυμπιακών Αγώνων... Αν απαιτήσουμε και πάρουμε πισω τα δις που φαγώθηκαν, αυτό θα μας διασφάλιζε - σας διαβεβαιώνω - από πολλά δάνεια, αντί να παίρνουμε δάνεια.

Αλλά δεν θέλετε να ανοίξετε ως Συγκυβέρνηση αυτό το θέμα, γιατί είναι και οι δύο κυβερνήσεις αμαρτωλές, κυρίως όμως η πρώτη – μην βάλουμε τους τελευταίους μήνες μιας κυβέρνησης Καραμανλή - η οποία έκανε τα μύρια όσα.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, Ο ΕΝΦΙΑ, ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ


Επίσης, όσον αφορά το θέμα του άρθρου 152 και επειδή, ξέρετε, σέβομαι τους θεσμούς, εξελέγη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ένας καινούργιος περιφερειακός συνδυασμός με Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Παυλίδη, αντίπαλός μου στις εκλογές! Ήταν αντίπαλός μου και δώσαμε σκληρή μάχη. Όμως, ο λαός αυτόν επέλεξε.

Ο κ. Παυλίδης έκανε μια δήλωση και ζητάει να αποσυρθεί η διάταξη 152 που θίγει τα έντυπα Μέσα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Βεβαίως εγώ το επεκτείνω παντού.

Κανείς Βουλευτής της Συγκυβέρνησης δεν είχε την καλοσύνη να ακουστεί η φωνή του Περιφερειάρχη μας - επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι στην Αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό την καταθέτω στα Πρακτικά της Βουλής, γιατί θέλω η Θράκη και η Μακεδονία εδώ να ακούγεται, αφού το αθηνοκεντρικό κράτος δεν εννοεί να καταλάβει ότι η Ελλάδα υπάρχει και έξω από τα όρια της Αττικής. Και αυτό - κοιτώντας τις κάμερες - αφορά και τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους των αθηνοκεντρικών μέσων ενημέρωσης. Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, την οποία δεν θα τη θυμόμαστε μόνο όταν κάποιος πνίγεται, όταν κάποιος δολοφονείται ή όταν συμβαίνει κάποια «κίτρινη» ή «ροζ» ιστορία.

Χθες κατέθεσα στη Βουλή την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τους οφειλέτες του δημοσίου, για το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου.

Θα καταθέσω σήμερα για τα Πρακτικά της Βουλής και την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το Εγγυημένο Επιχειρηματικό Κεφάλαιο Εξόφλησης Επιταγών, γιατί κανείς δεν μιλάει για το πόσο έχει πνιγεί η αγορά από «κόκκινες» επιταγές.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αυτό το πολυνομοσχέδιο το καταψηφίζουμε επί της αρχής. Και όταν θα έρθει η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας θα τοποθετηθούμε πάνω στο θέμα και σε ορισμένα άρθρα τα οποία έχουν τεθεί για ένα «ΝΑΙ» ή για ένα «ΟΧΙ».

Επίσης, να σας πω για τον ΕΝΦΙΑ ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με το τι είπε ο συνταγματολόγος, ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος σήμερα στο Real FM. Μίλησε για αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ. Και η παράταση είναι δικαιολογημένο να δοθεί και βεβαίως να διορθωθούν όλες οι παραλήψεις πριν πληρώσουν τις «λυπητερές».

Θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά πριν κλείσουμε, σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες ότι όσο πιο σκληρό γίνεται, να γίνει. Όχι όμως με αυτόν τον πολύ περίεργο τρόπο, που μου δίνει την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση κάτι θέλει να βάλει κάτω από το χαλί.

Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Εγώ πάντως στις 29 Αυγούστου όταν θα ορκίζεστε περιφερειακός σύμβουλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα είμαι εκεί.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ: Να είστε εκεί, κύριε Πρόεδρε. Στις 28 Αυγούστου. Ευχαριστώ πολύ!Related Posts