ΟΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΣΤΟΝ... ΦΟΡΤΗΓΟΠΛΗΚΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΓΙΑ 800 ΜΕΤΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΡΕΓΓΙΝΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ!»


«Στον... φορτηγόπληκτο Προσκυνά, για 800 μέτρα παράπλευρου δρόμου που αρνούνται να ολοκληρώσουν η εταιρία εκμετάλλευσης της εθνικής οδού και το Υπουργείο Υποδομών, κινδυνεύουν ζωές.

Και στο σεισμόπληκτο Ρεγγίνι, ένα χρόνο μετά τους σεισμούς, ακόμα οι αρμόδιοι... κοσκινίζουν τους φακέλους των σπιτιών, αλλά και της εκκλησίας, που πρέπει να επισκευαστούν».

Σε αυτές τις δύο φράσεις συνόψισε ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, τα πιό σοβαρά θέματα που κατέγραψε στην περιοδεία του σε χωριά του Νομού Φθιώτιδας. Αναλυτικότερα:   

ΡΕΓΓΙΝΙ

•Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι φάκελοι των σπιτιών (και της εκκλησίας) που υπόκεινται στην επιδότηση του κόστους επισκευής. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και σε συνδυασμό ότι έρχεται το φθινόπωρο με τις βροχές που θα δυσκολέψει έναρξη επισκευών, αλλά έρχεται και ο χειμώνας.


•Έχουν καταβληθεί κανονικά τα ποσά για την επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι στο... νοίκι! Στα σπίτια του θέλουν να μείνουν.

•Η περιοχή μαστίζεται από ανεργία με την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και την δραματική ύφεση της καπνοκαλλιέργειας. Επιπλέον θεωρείται ασύμφορη η ενασχόληση με την πρωτογενή αγροτική παραγωγή, λόγω ακριβού πετρελαίου κίνησης, ακριβών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κλπ

•Οργή για το φορολογικό τσουνάμι, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

•Ο παράπλευρος της εθνικής οδού στο ύψος του Προσκυνά, δεν ολοκληρώνεται για μόλις 800 μέτρα! Αποτέλεσμα τα φορτηγά, για να γλυτώσουν τα διοδία της Τραγάνας, να «διεμβολίζουν» το χωριό Προσκυνά, δίπλα στη πλατεία και τη παιδική χαρά, γκρεμίζοντας ακόμα και σπίτια.


•Η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ που εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό, αλλά και ο Υπουργός Υποδομών, που δεν προχωρούν με δική τους υπαιτιότητα αυτά τα 800 μέτρα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την ανάληψη και των ποινικών ευθυνών τους, αν έχουμε το παραμικρό θύμα στο χωριό, από φορτηγό όχημα

•Το κόστος μιας ανθρώπινης ζωής, δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με το κόστος ενός ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ έργου.

•Παρ' όλο που υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα, ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Προσκυνά η διέλευση φορτηγών πάνω από 2.5 Τ., από το χωριό διέρχονται κάθε τύπου βαρέα οχήματα,μέχρι και ρυμουλκούμενα.

•Επίσης διέρχονται βυτιοφόρα καυσίμων, προπανίου και άλλων επικίνδυνων ή εύφλεκτων φορτίων.

•Η Τροχαία αδυνατεί - λόγω έλλειψης προσωπικού - να αστυνομεύει στο Προσκυνά και να απαγορεύει ή να βεβαιώνει παραβάσεις σε φορτηγά άνω των 2.5 τ. Έτσι, έχει παρέμβει ελάχιστες φορές.

•Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Προσκυνά, ετοιμάζεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, για την μη ολοκλήρωση του παράπλευρος δρόμου.

Τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν στην περιοδεία του οι Πολιτευτές Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θεόδωρος Χειμάρας (πρ.Βουλευτής) και Βασιλική Δημητράντζου, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής του Νομού Ανδρέας Κολοκυθάς και στελέχη των ΑΝΕΛ Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, θα αναχωρήσει για διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο.


Στη Μυτιλήνη θα παραστεί και στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου του νησιού Σπύρου Γαληνού, που μέχρι την μεγάλη αυτοδιοικητική επιτυχία του, διατέλεσε και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος.

Related Posts