ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΜΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ»

«ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «STUDIO 7» ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

«Το νηπιαγωγείο στο πομακοχώρι Οργάνη Ροδόπης θα συνεχίσει από τον άλλο μήνα να λειτουργεί κανονικά, παρά τα τέσσερα παιδιά που έχει μόνο. Επίσης, συνομιλώντας χθες με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο πληροφορήθηκα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι μέχρι τέλος Αυγούστου επίκειται επίσκεψή του στη Θράκη, με ημερομηνίες και πρόγραμμα που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω, αλλά χαίρομαι που η απόφαση αυτή του Υπουργού συνέπεσε με την πρόσκληση που του απηύθυνα να έρθει στην περιφέρειά μας, στην Ερώτηση που κατέθεσα την Δευτέρα στη Βουλή για το νηπιαγωγείο Οργάνης.

Και επειδή με ρωτάτε, έχω την εντύπωση ότι οργανώνεται άλλη επίσκεψη για τη Θράκη και ξεχωριστά για την Καβάλα - Δράμα, καθώς τα θέματα της Παιδείας έχουν άλλα χαρακτηριστικά στην Αν.Μακεδονία και άλλα στη Θράκη.

Ανεξάρτητα με τις ισχυρές πολιτικές μου αντιθέσεις με την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Λοβέρδος, έχω την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του στη Θράκη θα έχει θετικά αποτελέσματα, χωρίς να θέλω να προκαταλάβω τις πρωτοβουλίες του».

Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Studio 7» Καβάλας και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τζινόπουλο, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται.

Ο Τέρενς Κουίκ σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε επίσης:

«Στις 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, ορκιζόμαστε ως νέο περιφερειακό συμβούλιοΑπό την  Σεπτεμβρίου η περιφέρεια ΑΜ-Θ μπαίνει σε νέα τροχιά. Σε μία τροχιά με πολλά οράματα, με καινούριο περιφερειάρχη, με νέους περιφερειακούς συνδυασμούς οι οποίοι θα βοηθήσουν ώστε αυτός ο ευλογημένος ακριτικός τόπος, να ανακτήσει αυτά που του αξίζουν.

Το αθηνοκεντρικό πολιτικό και μιντιακό σύστημα θα αντιληφθούν ότι τελείωσε η απαξίωση και η περιθωριοποίηση και των 5 νομών της περιφέρειάς μας.

Ήδη καταγράφονται οι πρώτες επιτυχίες μας.

Δεν είναι εγωιστικό εάν αναφερθώ στις κοινοβουλευτικές μου προσπάθειες για να  μην κλείσει ο λιμενικός σταθμός του Πρίνου και να παγώσει και να επανεξεταστεί από το νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης, το καταστροφικό σχέδιο Δένδια, να συγχωνεύσει ή να κλείσει αστυνομικούς σταθμούς στην ΑΜ-Θ περιφέρεια.

Όπως είναι στενάχωρο να μην αποδέχεται ο οποιοσδήποτε την επιτυχή παρέμβαση του νέου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη να εξευρεθούν συνδυάστηκές λύσεις για την αποπεράτωση του δρόμου  καρμανιόλα Μάνδρας - Ψαθάδων στο Ν. Έβρου, που ΚΑΙ θα δώσει θέσεις εργασίας σε ένα νομό που πλήττεται από την αποβιομηχανοποίησή του ΚΑΙ δεν αφήσει να πάνε χαμένα δεκάδες εκατομμύρια Κοινοτικά χρήματα, που σε διαφορετική περίπτωση θα γύρναγαν πίσω στις Βρυξέλλες.

Ειδικά για τον δρόμο  Μάνδρας - Ψαθάδων, να υπενθυμίσω ότι έχει καταθέσει πολλές ερωτήσεις και έχει μιλήσει επανειλημμένα από το βήμα της Βουλής, ο συνάδελφός μου βουλευτής Έβρου και δυναμικό στέλεχος του περιφερειακού συνδυασμού μας Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μίλησα μαζί του προχτές το βράδυ και μου εξέφρασε τη χαρά του που επιτέλους «ξεκόλλησε» το έργο. Την άλλη εβδομάδα, όπως με ενημέρωσε, θα κάνει και σχετικές ανακοινώσεις.

Αυτά τα τρία παραδείγματα που ανέφερα, είναι μόνο η αρχή, επαναλαμβάνοντας ότι η ΑΜ-Θ περιφέρεια σοβαρεύει, οργανώνεται και μπαίνει σε νέα τροχιά.

Θα σας ξαναπώ ό,τι έλεγα δεσμευτικά στην προεκλογική περίοδο:

Οποιαδήποτε θετική απόφαση για το καλό της Περιφέρειας θα το στηρίξει και θα το παλέψει και μέσα από τη Βουλή, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και εμένα, ο Συνδυασμός μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στον οποίο συμμετέχουν για να μας βοηθήσουν εκλεκτά στελέχη σε όλους τους Νομούς.


Σε λίγε μέρες θα ανακοινώσω και τα ονόματα αυτών των άξιων στελεχών που θα αναλάβουν επικεφαλής σε όλους τους τομείς δράσης του Συνδιασμού μας για το καλό της περιφέρειας».

Related Posts