Το Υπουργείο Οικονομικών άρχισε να φορολογεί τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΑΜ-Θ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
 
ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ! ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ!


«Η παράνοια του Υπουργείου Οικονομικών, σε εποχές Μνημονίων και ασφυκτικής φορολογικής πολιτικής, ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Άρχισε να φορολογεί και τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έφτασε στη κατάντια να φορολογεί ακόμα και τις σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές!

Βεβαίως, το θέμα αφορά πλέον και το Υπουργείο Υγείας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει αδρανές μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η οποία περιγράφεται με σαφήνεια σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και Περιφερειακός ΑΜ-Θ Σύμβουλος με τον Συνδιασμό Εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγείται, καταθέτοντας στη Βουλή Ερώτηση - σοκ, η οποία αφορά θέμα που τινάζει στον αέρα τον ιερό θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Υπογραμμίζεται ότι στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια, η Ξάνθη έχει χρόνια τώρα το ετήσιο πανελλαδικό ρεκόρ συγκέντρωσης αίματος, από τον τοπικό Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Η ΑΓΑΠΗ.

Η πλήρης Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

κ.κ.Υπουργοί,

Σας κοινοποιώ επιστολή της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας, η οποία αποκαλύπτει την απίστευτη διάσταση που παίρνει η φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησής σας, βάζοντας τώρα στα νύχια της και την εθελοντική αιμοδοσία. Φορολογώντας, επί της ουσίας, τις πολύτιμες σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές.

Η επιστολή αναρτήθηκε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα videotex.grτου δημοσιογραφικού ομίλου ΕΝΑ της Καβάλας και μου απεστάλη στο κοινοβουλευτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία συστάθηκε προσφάτως  με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος.

Δυστυχώς, με την έναρξη της δραστηριότητάς της, η Ένωσή μας  αντιμετώπισε ποικίλες δυσκολίες στην υλοποίηση των στόχων της, οφειλόμενες κυρίως στην παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς. Εσχάτως προέκυψε ένας νέος αξεπέραστος οικονομικός «σκόπελος», ο οποίος αφορά στην επιβληθείσα από το Υπουργείο Οικονομικών καινοφανή υποχρέωση των εταιριών ακόμη και της δικής μας νομικής μορφής να καταβάλουν προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φόρο προσδιοριζόμενο από τις διατάξεις περί του «Τέλους Επιτηδεύματος», μια καθόλα δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση, πλήρως μάλιστα αναντίστοιχη  με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας.

Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ’ όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της Ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την επικράτεια, αποτρέποντας αδικαιολόγητα και μάλιστα υπό την κρατική ανοχή την υλοποίηση του ευγενούς, ανιδιοτελούς  και κοινωνικά σπουδαίου έργου της διάδοσης της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη, και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους».

Και σας ερωτώ κ.κ, Υπουργοί:

1.     Είναι δυνατόν να ξεκίνησε η φορολόγηση των Συλλόγων, Ενώσεων, Ομάδων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με τις όποιες μεθοδεύσεις επιτρέπουν οι νέοι φορολογικοί νόμοι;
2.     Το θεωρείται φυσιολογικό να φορολογούνται, επί της ουσίας, οι σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές;
3.     Σκοπεύετε να κλείσετε τα οποία «παραθυράκια» επιτρέπουν οι φορολογικοί νόμοι, ώστε να πάψει η φορολόγηση των Εθελοντών Αιμοδοσίας, οποία νομική μορφή κι αν έχουν;
4.     Θα ακυρώσετε τις μέχρι σήμερα βεβαιώσεις φόρων που επεβλήθησαν σε εθελοντικές αιμοδοτικές Ενώσεις ή Ομάδες, επιστρέφοντας και τα οποία χρηματικά ποσά έχουν (αν πρόλαβαν οι εφορίες) καταβληθεί εκ μέρους τους;
Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Related Posts