Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΜ-Θ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΜ-Θ

ΚΟΥΙΚ: «Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ»«Σήμερα που συζητήσαμε στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο Τουρισμού, είχα και ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος την υποχρέωση να σταθώ, στην ομιλία μου, στον μεγάλο κρυμμένο και αναξιοποίητο τουριστικό θησαυρό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αξιοποίηση αυτού του θησαυρού, εκτός από την δεδομένη οικονομική ανάπτυξη στο σύνολο της Περιφέρειας, θα έχει και ευεργετικά αποτελέσματα και στα εθνικά θέματα της  Θράκης, που φαντάζομαι ότι γίνονται απολύτως αντιληπτά και δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Για τον λόγο αυτό, από το βήμα του Κοινοβουλίου, απηύθυνα πρόσκληση στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί την Περιφέρειά μας, ώστε το γρηγορότερο να μπούνε μπροστά, σχεδιασμοί, προγράμματα και δράσεις που θα κάνουν και τους πέντε νομούς μία Ελλάδα, όπως της αξίζει.

Η Υπουργός, επίσης από το Βήμα της Βουλής, έκανε αποδεκτή την πρόταση και μάλιστα με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση».

Αυτή τη δήλωση έκανε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής, που είχε θέμα το νομοσχέδιο του Τουρισμού, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Θα ενημερώσω τον νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, γι' αυτή την πρωτοβουλία μου,ώστε να πάρει εκείνος την σκυτάλη με την θεσμική ιδιότητα που του έδωσαν οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες. Βεβαίως στο τραπέζι θα μπει και το Πρόγραμμα «Τουριστικής Ανάστασης» του Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου είμαι επικεφαλής.

Περιττό να επαναλάβω ότι κάθε πρωτοβουλία μου εντάσσεται στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις για πραγματικό αγώνα μου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στηρίζοντας και μέσω του κοινοβουλευτικού μου έργουκάθε δημιουργική δράση.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα αλλάξει σελίδα και στον τομέα του Τουρισμού».

Related Posts