ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ 
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ REAL FM

«ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ»

«ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, που αφορά ενέργεια, άρα είναι εθνικό θέμα.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ενστερνίζονται το δικαίωμα του λαού για άμεση Δημοκρατία. Αλλά προσωπικά δηλώνω κατηγορηματικά, αυτό που έλεγα και ως δημοσιογράφος, ότι αρνούμαι οποιαδήποτε ενέργεια των συνδικαλιστών, που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος. Δεν αποδέχομαι να κατέβουν οι διακόπτες της ηλεκτροδότησης και μάλιστα σε τουριστική περίοδο. Όπως δεν αποδέχομαι και να ταυτίζομαι με τον «πράσινο» Φωτόπουλο, ο οποίος έχει βεβαρημένο συνδικαλιστικό παρελθόν».

Σε αυτές τις φράσεις συνοψίζονται οι δηλώσεις του Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί (04.07.14) στον «Real FM» στους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαδόπουλο και Αγγελική Λάζου.

Αναλυτικότερα, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:

ΕΡ. : Θα υπογράψετε το Δημοψήφισμα;

ΑΠ. : Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι υπέρ της άμεσης Δημοκρατίας. Στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα αναφέρονται πολλές φορές στο δικαίωμα του λαού να αποφασίζει με δημοψήφισμα, όπως για παράδειγμα στη περίπτωση του αυτοδιοικητικού Καλλικράτη. Πόσο μάλλον, για σημαντικά εθνικά ζητήματα, όπως και αυτό της ΔΕΗ.

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μιλήσαμε πρώτοι για Δημοψηφίσματα. Δεν θα εμφανιστούμε τώρα εμείς ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της ουσίας, είναι ουρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο θέμα των δημοψηφισμάτων. Αυτή είναι η αλήθεια.

Επίσης ας μην ξεχνάμε, ότι η ΔΕΗ χτίστηκε κι απλώθηκε επί δεκαετίες με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει τώρα προς πώληση.

Υπενθυμίζω και τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στο τελευταίο «Ζάππειο», σχετικά με τη ΔΕΗ και την Ενέργεια. Αν θυμάμαι καλά είχε πει, ότι δεν πουλάμε τώρα, για να χτυπάμε το κεφάλι μας μετά.

ΕΡ. : Συμφωνείτε με την προειδοποίηση της Κυβέρνησης προς τους απεργούς, για επίταξη;

ΑΠ. : Είναι μια ακραία λύση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να φτάσουμε εκεί. Υπογραμμίζω με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι αυτή την φορά, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν παλεύουν για συνδικαλιστικά τους κεκτημένα, αλλά για την προάσπιση ενός μείζονος εθνικού θέματος, όπως είναι η Ενέργεια.

Διευκρινίζω, όμως, ότι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφύγουν τις ακραίες ενέργειες.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διακοπές ρεύματος, να κατέβουν οι διακόπτες, πόσο μάλλον αυτήν την ιδιαίτερη τουριστική περίοδο για την χώρα μας. Δεν είναι επιτρεπτό να πληγεί ο Τουρισμός, ούτε είναι επιτρεπτό να μην συνυπολογίζονται και οι ευπαθείς πληθυσμοί, που χρειάζονται το ρεύμα για δροσιά στο σπίτι τους ή εκείνοι που υποστηρίζονται - π.χ. αναπνευστικά - από ηλεκτροδοτούμενα μηχανήματα.

Καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (επαναλαμβάνω είμαστε στο πλευρό τους) να αναλογιστούν ότι μια ακραία ενέργεια τους μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον αγώνα τους και να στρέψουν εναντίον τους την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Επίσης, σε ό, τι με αφορά προσωπικά, δεν θέλω σε καμία περίπτωση το όνομα μου να ταυτίζεταιμε το όνομα του «πράσινου» Φωτόπουλου με το βεβαρημένο συνδικαλιστικό παρελθόν του.

Ας γίνει αντιληπτό, ότι αυτά που έλεγα ως δημοσιογράφος για τους διακόπτες της ΔΕΗ και τον «πράσινο» αρχισυνδικαλιστή, δεν μπορώ να τα αναιρέσω τώρα, επειδή είμαι Βουλευτής. Δεν έχω μάθει άλλα να λέω τότε κι άλλα να λέω τώρα.

ΕΡ. : Πώς αποτιμάτε το θέμα του Δημοψηφίσματος της ΔΕΗ και των 120 υπογραφών που απαιτούνται, με τις 180 ψήφους που αναζητάει η κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

ΑΠ. : Δεν τα μπλέκω τα δυο θέματα. Η πολιτική ατζέντα προχωράει βήμα – βήμα, «step by step» όπως λένε οι ξένοι.

Αυτή τη στιγμή, μιλάμε για το θέμα της ΔΕΗ. Όταν έλθει η ώρα, θα αντιμετωπίσουμε και το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Πάντως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ήδη διευκρινίσει,  ότι θέλουμε εκλογές χτες και ότι δεν θα γίνουμε η ΠΟΛΑΝ του 1994.

Related Posts