ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΟΥΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
ΑΛΛΑ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ 15% ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ»

«ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΟΥΣΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΓΑΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»


Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα των δημοσιογράφων Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Λίζας Δουκακάρου, στην πρωϊνή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

Τοποθετούμενος για τα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε για τις αξιολογήσεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας, τη Βουλή και τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Τ. Κουίκ: Ξέρετε, εγώ κουβαλάω επάνω μου ένα βάρος πολύ μεγάλο. Της δημοσιογραφικής μου πορείας η οποία είναι καταγεγραμμένη σε αρχεία, σε βίντεο, σε κείμενα και ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσα τώρα που έγινα πολιτικός, να λέω άλλα πράγματα από εκείνα που πρέσβευα ως δημοσιογράφος.

Είμαι από εκείνους τους δημοσιογράφους που λέγανε ότι η μεγάλη οικογένεια των πολιτικών, βόλεψε ένα σωρό κόσμο, μέχρι που έγινε το ΑΣΕΠ από τον συγχωρεμένο - αείμνηστο τον Αναστάσιο Πεπονή.

Αλλά και από κει και πέρα, πάλι άνοιξαν διάφορα παραθυράκια - στρατιές, μην αμφιβάλλετε - προσλήψεων, αλλά βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην αξιολογείτε ο κάθε υπάλληλος. Όπως αξιολογούμε και εγώ ως βουλευτής, που αύριο μπορεί να μην είμαι στην Βουλή, δηλαδή να με μαυρίσουν. 

Λ.Γρηγοράκος Αν. Υπουργός: Και τώρα αξιολογήστε...

Τ. Κουίκ: Βεβαίως και αξιολογούμαι από τους τηλεθεατές, τώρα που μιλάω. Με την μόνη διαφορά, κα Δουκακάρου, το θεωρώ όχι απλώς αυθαίρετο, αλλά θα πω την λέξη σήμερα που είναι η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ το 15% που έχει μπει.

Δεν μπορεί ξαφνικά να λες ότι οπωσδήποτε θα βγάλεις 15% άχρηστους ανθρώπους. Δε γίνεται...

Διότι την επόμενη χρονιά το 15% θα προέρχεται από την δεξαμενή των μέτριων. Και την μεθεπόμενη από τους άριστους.

Δηλαδή, θα έλεγα αυτό μόνο ένα μακιαβελικό μυαλό θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Ι. Χασαπόπουλος.:  Άρα λέτε ότι αν το απαλείψει αυτό (η κυβερνηση) μπορεί να προχωρήσει.

Τ. Κουίκ.: Κοιτάξτε... Η αξιολόγηση είναι άλλο. Αλλά να υπενθυμίσω όμως....

Λ.Γρηγοράκος: Δεν έχει καμία σχέση με τις απολύσεις όμως. Πρέπει να το πούμε όμως και αυτό. Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε 15% αλλά χωρίς απολύσεις. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει απόλυση.

Τ. Κουίκ: κ. Υπουργέ, θέλω να τοποθετηθώ πάνω στις απολύσεις. Θα σας πω κάτι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε, αλλά και εγώ προσωπικά, ότι στις εποχές που ζούμε, κάθε απόλυση από το δημόσιο, είναι μείον ένας μισθός από την αγορά. Όταν προηγουμένως, ορθώς ο κ Βρούτσης, ανέφερε ότι (και με τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), 3.700.000 Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, αυτό σας διαβεβαιώ δεν συμβαίνει ούτε σε αφρικανική χώρα, έτσι όπως έχουμε καταντήσει.

Λ. Δουκακάρου.: Τέταρτη θέση έχουμε μεταξύ των 28 κρατών-μελών

Τ. Κουίκ: Είναι ΤΡΑΓΙΚΟ. ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ.!!! Διότι περνάμε μετά από 40 χρόνια και μία περίοδο, που έχουν καταρρεύσει αξίες.

Είχα πει (πριν λίγες εβδομάδες) στο στούντιο εδώ, ότι αν σήμερα ξύπναγαν και βγαίνανε από εκεί που είναι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα τους πλακώνανε στο ξύλο με αυτά που συμβαίνουν. Γιατί δεν θα μπορούσαν ποτέ αυτοί οι δύο ηγέτες να τα αποδεχθούν με αυτά.

Και αναφέρομαι και στους δύο, ανεξάρτητα με το αν εγώ δεν τον ψήφισα ποτέ τον έναν, ο οποίος όμως με σεβόταν, κι είναι παράσημο ότι με σεβόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου... Αλλά εγώ ήμουν «καραμανλόπαιδο».

Θα γινόταν, λοιπόν, χαμός!!! Θα τους στέλνανε όλους σπίτια τους, έτσι όπως έχουν καταντήσει την Δημοκρατία στην Ελλάδα!!! Και μέσα στην Βουλή, η οποία δεν λειτουργεί με όλες αυτές τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου…

Μέγας υπεύθυνος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο θέμα αυτό…

Ι. Χασαπόπουλος: Τα είπε χτές…

Τ. Κουίκ: Τι είπε;

Ι. Χασαπόπουλος: Είπε ότι η Δημοκρατία έχει πληγωθεί και έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της.

Τ. Κουίκ: Ωραία. Ο ίδιος, όμως, αναγνώρισε ότι οι υπογραφές του πλήγωσαν την Δημοκρατία;

Ι. Χασαπόπουλος: Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο.

Τ. Κουίκ: Α… Δεν μπορούσε;! Πολύ ωραία… Όμως…

Ι. Χασαπόπουλος: Θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Όταν λέτε, ότι είστε «παιδί του Καραμανλή»…

Τ. Κουίκ: Ναι, είμαι «φύτρα» του Καραμανλή, βεβαίως. Εγώ το λέω.

Ι. Χασαπόπουλος: Αυτό τον διάλογο, που λένε ότι θα ξεκινήσει για την κεντροδεξιά, εσείς πώς τον ακούτε; Γιατί ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κάνει μια πρόταση και παίρνω την ευκαιρία που είστε και οι δύο εδώ. Λένε για διάλογο με την κεντροαριστερά… Για την κεντροδεξιά, πως τον ακούτε; Θα μπορεί, ας πούμε, να έχει μια κοινή επαφή η ΝΔ με τους ΑΝΕΛ, σε ορισμένα σημεία;

Τ. Κουίκ: Καταρχήν, όπως έχει πει επανειλημμένα ο Πάνος Καμμένος, δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο με την ΝΔ, με τον υφιστάμενο αρχηγό. Σε καμία περίπτωση. Έχει μιλήσει και για Σαμαρά και για Βενιζέλο. Διότι, είναι οι «αρχιτέκτονες» όλων αυτών των δεινών, που τραβάμε σήμερα. Και ο Βενιζέλος, τουλάχιστον, είχε με μια εντιμότητα να υπερασπιστεί μια μνημονιακή γραμμή, με τον Αντώνη Σαμαρά, να το έχει «γυρίσει»… στα μισά της διαδρομής, πληγώνοντας Νεοδημοκράτες.

Εγώ, πραγματικά, θα ήθελα να πάει να περπατήσει μια μέρα, κάτω στην αγορά της Μεσσηνίας, όπως πήγαμε εμείς με τον Πάνο Καμμένο και οι Νεοδημοκράτες μας λέγανε «τι μας έχει κάνει ο Σαμαράς»…

Αλλά δεν θα το προσωποποιήσω το θέμαΤο ζήτημα είναι, ότι βρισκόμαστε μετά από 40 χρόνια σε μια εποχή απαξίωσης αξιών.

Επιτρεπόταν αυτό πού έκανε ο κ. Χαρδούβελης, με την επίθεση στην Δικαιοσύνη, για παράδειγμα; Από την μια πλευρά…

Από την άλλη, τα Κόμματα λειτουργούν κανονικά; Εγώ νομίζω όχι. Εδώ «διατάζουμε και αποφασίζουμε. Έχεις διαφωνία; Έξω!»

Πάντως, για να κλείσω, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε κάτι άλλο για την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα με εθνική κυριαρχία, που δεν την έχουμε πλέον.   Και μέσα σε μια Ευρώπη Αλληλεγγύης Λαών και Εθνών, που δεν υφίσταται πιά…

Και ο δε Ανδρέας Παπανδρέου τι έλεγε; Ότι «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Λυπάμαι που θα το πω, πολύ ακραίο, ίσως… Γιατί με προκάλεσε η κυρία. Όταν αποκαλεί τα Σκόπια… «Μακεδονία», κι εγώ θα την αποκαλώ «Δ’ Ράιχ»… Το δέχεται;

Ι. Χασαπόπουλος: Λέτε για την Μέρκελ;

Τ. Κουίκ: Βεβαίως λέω για την Μέρκελ!
Related Posts