ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΣΗ

ΤΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


1. ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

«Πάγια τακτική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ο μη σχολιασμός της Δικαιοσύνης, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το Κίνημα υποστηρίζει σταθερά την άποψη, ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να κρίνονται από τις σικέ εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (όπου το κάθε Κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα), αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες

Αυτό, βέβαια συνιστά αλλαγή συνταγματικών διατάξεων και κανονισμών της Βουλής, που θα καταργούν κάθε έννοια ασυλίας για όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά πρόσωπα και τους Υπουργούς, υπενθυμίζοντας, ότι τις τελευταίες «προστατευτικές» τους συνταγματικές διατάξεις, είχαν επιμεληθεί οι δύο Συνταγματολόγοι των δύο Κομμάτων, Ευάγγελος Βενιζέλος και Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό τα λέει όλα…»

2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

«Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε, ότι πρέπει να παραπεμφθεί με τις ισχύουσες διατάξεις, όσο δεν αλλάζουν, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και για το θέμα των μνημονίων και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Είναι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποδεχτεί την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να στηθεί κάλπη στην υπόθεση Λαγκάρντ και για τον Γιώργο Παπανδρέου και για τον Λουκά Παπαδήμο. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κωλύεται, επειδή στις τάξεις του έχει το μισό ΠΑΣΟΚ ή επειδή γλυκοκοιτάζει προς τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, όταν αυτό τα «σπάσει» με τη ΝΔ.

3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ:

«Είναι κατάντια, ευτελισμός, να τρέχουν οι Έλληνες Υπουργοί στο Παρίσι, για να δώσουν εξετάσεις στη Τρόικα για τα προαπαιτούμενα.

Βεβαίως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούσαμε και για τις επισκέψεις της Τρόικας στην Ελλάδα. Για μας η χαρτογιακάδες υπάλληλοι της Τρόικας είναι persona non grata. Αλλά τώρα οι Υπουργοί κατάντησαν «περιοδεύων θίασος».

4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ:

«Μπορεί να έχουμε τις απόλυτες πολιτικές διαφωνίες με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις μνημονιακές του επιλογές και υπηρεσίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να είμαστε μικρόψυχοι για τον ορισμό ενός Έλληνα Επιτρόπου σε μία σημαντική θέση.


Ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού που έχει διατελέσει, με σαφή πολιτική εμπειρία και πολύ καλές διεθνείς γνωριμίες, του ευχόμαστε επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβει, επ’ ωφελεία μιας Ευρώπης όπως την θέλουμε, Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης και επ’ ωφελεία των ελληνικών συμφερόντων».

Related Posts