ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Διεθνή παρέμβαση για τα γλυπτά του Παρθενώνα έκανε σήμερα το πρωί (01.07.14) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην 23η ετήσια Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η παρέμβαση έγινε στα πλαίσια της συζήτησης του ψηφίσματος«Η προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας στις χώρες του ΟΑΣΕ», που παρουσίασε  το Αζερμπαϊτζάν με τον επικεφαλής Βουλευτή Αζάι Γκουλίεφ.

Ο Τέρενς Κουίκ υπερψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα του Αζέρου συναδέλφου του, τονίζοντας τα εξής:

«Χωρίς κανένα δισταγμό ψηφίζω τη πρόταση του Αζερμπαϊτζάν. Ως Έλλην Βουλευτής είναι η μέγιστη υποχρέωση μου απέναντι στην Πατρίδα μου, να πω ένα μεγάλο ΝΑΙ και να συνυπογράψω το ψήφισμα του καλού φίλου της Ελλάδας Αζάι Γκουλίεφ.

Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι - και από τις 57 χώρες του ΟΑΣΕ - να αποδεχτούνότι η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγάλα θύματα του trafficking αρχαιοτήτων, του trafficking στον τομέα της πολιτιστικής ιδιοκτησίας, με κορυφαία περίπτωση τα γλυπτά του Παρθενώνα, που εξακολουθούν να μην επιστρέφουν στον τόπο τους.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο η Πατρίδα μου, η Ελλάδα, το πρωταγωνιστικό θύμα σε αυτή την παγκόσμια κλοπή. Μπορώ, πολύ πρόχειρα, να αναφέρω και την Αίγυπτο και την Ιταλία, ως τις χώρες εκείνες που έχουν υποστεί ανάλογη λεηλασία.

Γι’ αυτό - επαναλαμβάνω - στηρίζω το ψήφισμα του Αζερμπαϊτζάν».


Μετά το τέλος της Συνεδρίασης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας των Αζέρων Αζάι Γκουλίεφ, έσπευσε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον Τέρενς Κουίκ για την θερμή υποστήριξη του ψηφίσματος για την προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας.

Related Posts