ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που έγιναν στην Βουλή, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε Πρωθυπουργός της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης.

Ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με τους Προέδρους των Κομμάτων, παρακολούθησε τη ξενάγηση που έγινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με όλο το πλούσιο αρχειακό υλικό, που συνθέτουν την έκθεση όπως φωτογραφίες, εφημερίδες, αφίσες, σκίτσα κτλ από εκείνες τις σημαδιακές ημέρες. 
Ημέρες που ξεκινούν από την πτώση της δικτατορίας, την άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι, τις εκλογές του 1974 , όπου η ΝΔ απέσπασε ρεκόρ ποσοστών και εδρών, μέχρι το δημοψήφισμα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, παρέπεμψε σε δήλωση, την οποία είχε διανείμει νωρίτερα, ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η οποία έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αρχή της Μεταπολίτευσης με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, που οραματίσθηκε μία εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα στην Ευρώπη των λαών, εθνών και της αλληλεγγύης.

Σήμερα 40 χρόνια μετά, όλες αυτές οι αξίες αλλοτριώνονται από μία αλληλοσπαρασώμενη συγκυβέρνηση, που έχει παραδώσει εθνική κυριαρχία, εκτελεί εντολές της Τρόϊκας, απαξιώνει την Δικαιοσύνη και ξεχνά τη σημασία της διαχείρισης των δημοκρατικών διαδικασιών, μέσα στην ίδια τη Βουλή.


Σε αυτό το πρόβλημα Δημοκρατίας θα πρέπει οι Έλληνες από κοινού να αποκηρύξουν εκείνους που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εγγυητές για το δημοκρατικό πολίτευμα, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος, είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

Related Posts