Τ. Κουίκ: «Δεν υπάρχει success story αλλά εφιάλτης story» Πηγή:www.dimokratiki.gr
Συνέντευξη στη "η δημοκρατική της Ρόδου"
http://wp.me/p4kaw5-gD7

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε από τον περασμένο Οκτώβριο σε φάση εκλογικής ετοιμότητας. Με την ανασυγκρότηση που κάνουμε τώρα και με νέους υψηλού επιπέδου πολιτευτές που θα συμπεριλάβουμε στα πανελλαδικά μας ψηφοδέλτια, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα».

Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του προς την «δ», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ και εκτιμά πως δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να διενεργηθούν εθνικές εκλογές το φθινόπωρο.

«Μπροστά στην εικόνα διάλυσης, που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση, δεν αποκλείω εκλογές το φθινόπωρο που μας έρχεται. Έχω και τις αμφιβολίες μου, για το αν η συγκυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει σε 180 Βουλευτές για την Προεδρία της Δημοκρατίας», δηλώνει ο κ.Τέρενς Κουίκ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουίκ δηλώνει:

«Από τη στιγμή που ζητάμε εκλογές χτες, εμείς δεν θα αντιγράψουμε την κατάντια της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά το 1994. Με όλα τα μέσα που μας δίνει η Δημοκρατία, βάσει Συντάγματος και Κανονισμών της Βουλής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιδιώξουμε τις εκλογές», δηλώνει ο κ. Κουίκ.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Κουίκ δηλώνει πως δεν υπάρχει «success story» αλλά εφιάλτης story!

Η συνέντευξη του κ. Τέρενς Κουίκ, αναλυτικά:

Θεωρείτε βαριά την ευθύνη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Δωδεκανήσου; Σε ποια θέματα θα δώσετε έμφαση καθώς τα προβλήματα είναι αρκετά; 

Αναμφίβολα οι ευθύνες που αναλαμβάνω είναι μεγάλες, αλλά είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που το γνωρίζω πάρα πολύ καλά, κυρίως από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια. Ούτε θυμάμαι πόσα ρεπορτάζ έχω κάνει στην περιοχή κι ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω ασχοληθεί με προβλήματα της περιοχής, αναζητώντας ή βρίσκοντας λύσεις.

Αδιάψευστος μάρτυς το αρχείο και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, αλλά και στις εφημερίδες. Ίσως να φαντάζει υπερβολικό, αλλά σε συνδυασμό και με τα δεκάδες ταξίδια διακοπών που έχω κάνει από το Μαράθι μέχρι την Χάλκη κι από την Σύμη μέχρι την Πάτμο, από την Ρόδο μέχρι την Κω κι από την Νίσυρο μέχρι τους Αρκιούς, αισθάνομαι, ότι κοινοβουλευτικά θα υπηρετώ το ίδιο μου το «σπίτι».

Σε ό, τι αφορά τις προτεραιότητες:

Θα δοθούν προτεραιότητες στη «βαριά βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός, οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, η προστασία κι η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, όπως η γεωργία, η αλιεία κι η κτηνοτροφία και φυσικά η προστασία της Δωδεκανήσου από τα εφιαλτικά μνημονιακά σχέδια που εντέλλεται από την τρόικα να πάρει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.Και λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα δώσω έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο, κάτι που το ξεχνούν οι «χαρτογιακάδες» της πολιτικής, είτε είναι κοινοβουλευτικοί είτε είναι αυτοδιοικητικοί.

Μπορεί να μπει στη σωστή ρότα η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και να έρχονται και τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου στη Ρόδο;

Πλάκα μας κάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη; Η οποία, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η ποσότητα των τουριστών κι όχι η ποιότητα;

Για ποια ρότα στην ποιότητα του Τουρισμού μπορούμε να μιλάμε, όταν έχουμε γίνει η Ελλάδα με τα «βραχιολάκια», όταν οι Τούρκοι δουλεύουν με 8% ΦΠΑ στον Τουρισμό (κι εμείς με 13 και 23%), όταν τα κρουαζιερόπλοια έχουν μειώσει τις αφίξεις τους στη Ρόδο, πάνω από 50% κι όταν οι καταστηματάρχες, για παράδειγμα στη Παλιά Πόλη, διαμαρτύρονται για «άφραγκους» τουρίστες;Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι Υπουργός του «Τουρισμός – Μπούγιο».

• Πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που παίρνει διαστάσεις στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας;

Ήμουν εκεί, όταν «αποβιβάστηκαν» στο Λιμεναρχείο της Ρόδου άλλοι 148 απελπισμένοι άνθρωποι, που ψάχνουν στην Ευρώπη ένα καλύτερο μέλλον. Και σας διαβεβαιώνω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Θέλει να προωθηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το ό,τι έχουμε καταντήσει «αποθήκη ψυχών» είναι αποτελέσματα του Δουβλίνου ΙΙ και της Συνθήκης Σένγκεν. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όπως έχει δηλώσει υποταγή σε όλες τις μνημονιακές επιταγές της Τρόικας, ούτε και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των ευρωπαίων «εταίρων», αξιώνοντας τη ριζική λύση του προβλήματος, που δεν αφορά απλά την Ελλάδα, αλλά αφορά τα σύνορα της Ευρώπης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μιλήσει ευθέως για ανάγκη αλλαγής του Συμφώνου Δουβλίνου ΙΙ και για έξοδο από το Σένγκεν, όσο κρατάει η κατάσταση. Επιπλέον, έχουμε και το θέμα της Τουρκίας, η οποία αρνείται να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναναστών που μας φέρνουν οι δουλέμποροί της, με την ανοχή, ίσως και με την «συνεργασία», επίορκων λιμενικών της. Σας αποκαλύπτω, μάλιστα, ότι πρόσφατα στη Κωνσταντινούπολη έθεσα το θέμα σε μια ιδιαίτερη συνάντηση που είχα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου κι εκείνος… σφύριζε αδιάφορα!!!

• Ποιοι θεωρείτε πως ήταν οι λόγοι που ανεξαρτητοποιήθηκε η κ. Μίκα Ιατρίδη και γιατί θα έπρεπε να περιμένει πριν προβεί σε κάποια κίνηση; 

Παρά την τηλεοπτική μου εμπειρία και την εμπειρία μου σε συνεντεύξεις, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είμαι καλός σε αναλύσεις συμπεριφορών. Είναι προτιμότερο να ρωτήσετε την ίδια. Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι δεν κατάλαβα κάποιο πολιτικό επιχείρημα στα όσα λέει η Μίκα προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Πώς σχολιάζετε το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα που είχαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές και πώς το κόμμα θα έρθει ξανά κοντά στους πολίτες;

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει να κάνει κυρίως, με την χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας. Ακόμη και οι δημοσκοπήσεις, πριν τις εκλογές, μας έδειχναν με χαμηλότερα ποσοστά για το Ευρωκοινοβούλιο και πολύ υψηλότερα, αν γινόντουσαν εθνικές εκλογές.Στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο, διατυπώθηκαν αρκετές σκέψεις, που είχαν να κάνουν με:Την κακή κεντρική οργανωτική δομή του Kινήματος, αλλά και την έλλειψη εργαλείων υποδομών σε πολλές περιφερειακές Συντονιστικές μας, την εικόνα που έβγαζαν οι ΑΝΕΛ (δικαίως ή αδίκως) ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, την ταυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών με τις Περιφερειακές Εκλογές, που διέσπασε και αποπροσανατόλισε την δράση και των Συντονιστικών μας και των Πολιτευτών μας κλπ.Εν πάση περιπτώσει, επειδή δεν είμαστε από εκείνους που σε μια «ήττα» ρίχνουμε τις ασπίδες και δεν κοιτάμε τον εαυτούλη μας, αποφασίσαμε ομόφωνα την ανασυγκρότηση του Κινήματος από μηδενική βάση, εντείνοντας τις – έτσι κι αλλιώς – αξιοζήλευτες κοινοβουλευτικές μας επιδόσεις στη Βουλή και προσπαθώντας να είμαστε ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα πολίτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε κάλεσμα να ενωθούν και να συσπειρωθούν γύρω μας, όλα τα μικρά Κόμματα, που κατέβηκαν στις Ευρωεκλογές κι εκφράζουν το πατριωτικό αντιμνημονιακό μέτωπο.

Τέλος, θεωρείστε βέβαιο, ότι σύντομα θα βλέπετε μια συνεχή αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης των ΑΝΕΛ, με συναδέλφους μου, που απέδειξαν εμπράκτως, ότι ένα μνημονιακό λάθος τους, έχει μετατραπεί σε ένα παθιασμένο αγώνα, με απτά παραδείγματα συγγνώμης στον ελληνικό λαό, και, που θέλουν να φύγει αυτή η συγκυβέρνηση, που έφτασε στην πολιτική κατάντια να εκχωρήσει, ακόμη, και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Με τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει πολιτικό χρόνο ή δεν θα αποφευχθούν μέσα στο έτος 2015 οι εθνικές εκλογές;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε από τον περασμένο Οκτώβριο σε φάση εκλογικής ετοιμότητας. Με την ανασυγκρότηση που κάνουμε τώρα και με νέους υψηλού επιπέδου πολιτευτές που θα συμπεριλάβουμε στα πανελλαδικά μας ψηφοδέλτια, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Τα λέω όλα αυτά, γιατί μπροστά στην εικόνα διάλυσης, που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση, δεν αποκλείω εκλογές το φθινόπωρο που μας έρχεται.Έχω και τις αμφιβολίες μου, για το αν η συγκυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει σε 180 Βουλευτές για τη Προεδρία της Δημοκρατίας. Εκτός κι αν για κάποιους βουλευτές η αγάπη για μια καρέκλα είναι μεγαλύτερη από το συμφέρον της Πατρίδας, που επιτάσσει εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης.

Τι εννοείτε ότι παρουσιάζει διαλυμένη εικόνα η κυβέρνηση;

Καταρχήν βλέπετε τι γίνεται μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε και το τι κάνουν και οι «πασοκογενείς» υπουργοί της κυβέρνησης, αρχίζοντας να αμφισβητούν την εμμονή Σαμαρά – Βενιζέλου να εφαρμόζουν εντολές της Τρόικας. Την ίδια ώρα στη ΝΔ επικρατεί αναβρασμός, για τις επιλογές Σαμαρά να υιοθετεί στους κυβερνητικούς κόλπους τους ανθρώπους του Σημίτη. Έφυγε ο Στουρνάρας και ήρθε ο Χαρδούβελης. Περιττό να υπογραμμίσω, ότι η μεγαλύτερη αναταραχή κι αμφισβήτηση Σαμαρά υπάρχει στη καραμανλική πτέρυγα.

Συμμερίζεστε την αισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς παρά το πλεόνασμα συνεχώς ανακοινώνονται επώδυνα μέτρα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Έλληνες;

Για ποιό πλεόνασμα μιλάτε; Το πλεόνασμα είναι ένα ποτήρι λεμονάδας, που αφήνει πίσω της στυμμένες λεμονόκουπες. Μπορούμε να μιλάμε για πλεόνασμα, το οποίο φτιάχτηκε από «στρατούς» ανέργων, από χιλιάδες λουκέτα σε καταστήματα, από συντάξεις πείνας, από μισθούς Πακιστάν, από δημόσιο σύστημα Υγείας διαλυμένο, από φαλιρισμένα Ταμεία και από μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας που αυτοκτόνησαν; Να πάψουν να μας κοροϊδεύουν! Το «success story» είναι εφιάλτης story!

Ποια είναι η θέση των ΑΝΕΛ για τη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Από τη στιγμή που ζητάμε εκλογές χτες, εμείς δεν θα αντιγράψουμε την κατάντια της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά το 1994.

Με όλα τα μέσα που μας δίνει η Δημοκρατία, βάσει Συντάγματος και Κανονισμών της Βουλής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιδιώξουμε τις εκλογές.


Related Posts