Συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM (5/6/2014)

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΟΙ «ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ», Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑΣ, Η ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ «ΕΞΑΓΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ '65

       ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΗΜΑ FM ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΟΙ «ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ», Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑΣ, Η ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ «ΕΞΑΓΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ '65

Ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έδωσε την εξής συνέντευξη σήμερα (05.06.14) στο ΒΗΜΑ FM και τους δημοσιογράφους  Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Λοιπόν, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Κακός χαμός.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι γίνεται;

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Τι να πω. Είκοσι ξεκίνησαν, έμειναν 13. Ο Καμμένος και οι «Δώδεκα Απόστολοι». Τώρα δεν ξέρω, υπάρχει «Ιούδας» από εδώ και πέρα; Υπάρχει.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εγώ το «φιλί του Ιούδα» το είδα χθες αλλού. Δεν είδες το φιλί Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη; Όλα τα λεφτά ήταν.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Πάμε στον κ. Τέρενς Κουίκ, εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον οποίο έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή. Καλό μεσημέρι κ. Κουίκ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλό μεσημέρι. Εμένα ποιο όνομα θα μου δίνατε από τους «Δώδεκα Αποστόλους», για να καταλάβω δηλαδή;

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Να πω ένα τυχαίο, Ιάκωβος.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ματθαίος.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Ο τελώνης ποιος ήταν;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ούτε ξέρω, τι να σας πω.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι γίνεται τώρα κ. Κουίκ; Εσείς πώς ερμηνεύετε αυτή την κατάσταση; Όλοι είναι πουλημένοι και εξωνημένοι όσοι αποχωρούν;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακούστε, εγώ δεν θα βάλω στο στόμα μου τις φράσεις τις δικές σας, γιατί ξέρετε αυτό το παιχνιδάκι της επικοινωνίας το ξέρω. Το ξέρω πολύ καλά.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα ο ίδιος ο κ. Καμμένος τα είπε αυτά.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν θα βγάλετε από εμένα τίτλους τέτοιου είδους. Θα σταθώ, όμως, στην ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας μας, τη χθεσινή, η οποία εκφράζει και την απορία μας: Γιατί αιφνιδιαστικά επέλεξαν αυτή τη χρονική στιγμή οι δύο συνάδελφοι να εκδηλώσουν την αποχώρησή τους, την ώρα που θα μπορούσαν σε δέκα μέρες, στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο, να πουν ό,τι είχαν να πουν, ό,τι έβγαινε από μέσα τους, όπως και εμείς θα κάνουμε και την αυτοκριτική μας και τις υποδείξεις μας και τα παράπονά μας και τις γκρίνιες μας και θα ευχαριστήσουμε εκείνους που αγωνίστηκαν μαζί μας; Γιατί; Και μένω εκεί. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, μας κάνει μεγάλη εντύπωση και αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε από σήμερα λιγάκι να το επικοινωνούμε, το γιατί έχει μπει στην αριθμητική στοίχιση το αν βγάζει η κυβέρνηση 180, κάτι που δεν ξεκίνησε από πολιτικούς, αλλά ξεκίνησε από μέσα ενημέρωσης.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν το «τώρα τελείωσαν οι εκλογές, θα έχει 180 ο Σαμαράς, για να μην πάει για εκλογές το Μάρτιο;».

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εσείς, ως δημοσιογράφος που έχετε διατελέσει, δεν θεωρείτε ότι είναι ένα εύλογο ερώτημα, με βάση το δεδομένο εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση και όλη την πολιτική ένταση και την αντιπαράθεση που υπάρχει;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Από τώρα για δέκα μήνες; Μονίμως βιαζόμαστε. Εγώ θυμάμαι ότι τέλειωναν οι εκλογές και μετά άρχιζαν το «πότε θα ξαναπάμε σε εκλογές».

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Θέλω να πω, δεν είναι ασυνήθιστο αυτό που λέτε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όμως, εδώ θέλω να σας βάλω μία παράμετρο, την οποία πρέπει να τη σκεφτούμε λίγο. Θυμάμαι τα σενάρια, τα οποία κυκλοφορούσαν στις αρχές του χρόνου, που έλεγαν ότι μπορεί να έχουμε και τον Οκτώβριο αλλαγή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για κάποιους λόγους, (εγώ δεν θέλω να τους βάλω στην ατζέντα)  λόγους υγείας.

Άρα, λέω, μήπως μέσα σε όλα πάμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στον Οκτώβριο; Αλλά αν πάμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στον Οκτώβριο, γιατί τώρα κάνουμε ανασχηματισμό; Δηλαδή, τρεις μήνες πριν, πρέπει να γίνει ανασχηματισμός; Γιατί ξαφνικά έκλεισε η Βουλή χθες, την ώρα που σήμερα είχαμε και χοντρές υποθέσεις περί δεοντολογίας, αλλά και με θέματα ασυλίας;

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα βλέπετε όμως τώρα ότι σεναριολογούμε ασυστόλως.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καθόλου. Το ότι έκλεισε η Βουλή δεν είναι σενάριο! Εκλεισε η Βουλή...

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, όχι, η κουβέντα ξεκίνησε από τα αποχωρήσεις βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τα βάζω όλα κάτω.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Να βγάλουμε κάποια άκρη όμως. Εσείς θεωρείτε ότι αυτοί που αποχώρησαν, το έκαναν εσπευσμένα κατά τη γνώμη σας, γιατί λέτε το εξής λογικό επιχείρημα: «σε λίγες ημέρες έχουμε το συνέδριό μας, θα μπορούσαν να τα πουν εκεί».

Ωραία, λοιπόν, για κάποιους λόγους δεν επέλεξαν να τα πουν εκεί. Το θέμα ποιο είναι; Είναι ότι δεν είναι ομόφωνη η απόφαση εισήγησης του κ. Καμμένου, εσείς να επιδιώξετε στο βαθμό που εξαρτάται από εσάς, να προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι, καμία σχέση.

Καταρχήν το θέμα του κ. Καπερνάρου για να τα ξεκαθαρίζουμε ένα - ένα, τέθηκε πριν ανοίξει η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο ίδιος βγαλε μία πολύ μεγάλη πίκρα για το προσωπικό του αποτέλεσμα στο Δήμο της Αθήνας και ότι δεν στηρίχθηκε. Δεν είχε κανένα άλλο πολιτικό επιχείρημαΔεν έκανε καμία άλλη πολιτική συζήτηση μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και έφυγε, αποχώρησε.

Η δε κα Ιατρίδη βγάζει έκδηλη την αγωνία της, ότι έτσι όπως έχουν συρρικνωθεί τα ποσοστά, τουλάχιστον σε επίπεδο ευρωεκλογών, (γιατί άλλα είναι τα εθνικά και άλλα τα ευρωεκλογικά), κινδυνεύει να μην ξαναβγεί βουλευτής.

Εντάξει, ενδεχομένως εγώ να μην μπορώ να ακολουθήσω την λογική της. Ξέρετε εγώ δεν είμαι ο άνθρωπος ο οποίος σκέπτομαι αν αύριο θα ξαναβγώ βουλευτής. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα. Εχω δημοσιογραφική καριέρα, καλή, κακή, στραβή, ανάποδη και αν χρειαστεί εκεί θα ξαναγυρίσω και αν έχετε και θέση στη δουλειά σας έρχομαι.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Εννοείται, το έχουμε ξανασυζητήσει! Να σας ρωτήσω, όμως, κάτι; Γράφουν οι παραταξιακές εφημερίδες και αναφέρομαι στην «Δημοκρατία» παραδείγματος χάριν, προ ημερών είδα ένα παραπολιτικό που έγραφε ότι ο Τέρενς Κουίκ δεν αποκλείεται να είναι και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε νομό που ήσασταν υποψήφιος περιφερειάρχης τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακούστε. Εδώ μου έχουν δώσει υπουργείο, μου έχουν δώσει υφυπουργείο, αλλά πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι δεν μπορώ να ανοίξω κανένα διάλογο με κανέναν, διότι αυτή τη στιγμή συνομιλώ με Πούτιν και με Ομπάμα. Κάποιος από τους δύο θέλει να με υπουργοποιήσει, οπότε δεν έχω τέτοιο περιθώριο.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Πέρα από την πλάκα όμως κ. Κουίκ…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κάνω πλάκα, τι μπορώ να κάνω τώρα…

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σας έχει προσεγγίσει…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Επειδή ομολογώ ότι είμαι φύτρα του παππού Καραμανλή δεν σημαίνει ότι…

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Είστε και δεδομένος. Σας έχει προσεγγίσει όμως κανένας να σας προτείνει κάτι;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κανένας και γιατί;

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ρωτώ, γιατί πολλά ακούμε για εξαγορές τις τελευταίες ημέρες, για προσπάθειες εκμαυλισμού κλπ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μπάμπη, 46 χρόνια δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα να με κατηγορήσει κάποιος στη δημοσιογραφία ότι εξαγοράστηκα ή ότι με προσέγγισε. Απεναντίας, έπαιρνα το καπέλο μου και έφευγα υπερήφανος. Συνεπώς, δεν θα μπορούσα τώρα πια, στα 67 μου, να μου προσαφθεί αυτή η κατηγορία και θεωρώ και κακό το ερώτημά σου.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ερωτήματα κακά δεν υπάρχουν. Κακές απαντήσεις μόνο υπάρχουν, όπως ξέρετε στη δημοσιογραφία κύριε συνάδελφε.

Τ. ΚΟΥΙΚ. Υπάρχουν κακά ερωτήματα. Και τουλάχιστον θα περίμενα ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στον Τέρενς Κουίκ να έκανε ένα ερώτημα με μεγαλύτερο σεβασμό.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μη το λέτε αυτό. Δεν υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού. Παίρνω κατά γράμμα αυτά τα οποία λέει ο κ. Καμμένος.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιατί θα σου θυμίσω ποιες εφημερίδες κάηκαν το 1965 στη Χρήστου Λαδά και δεν θέλω να φτάσω μέχρι εκεί. Λοιπόν, πάμε παρακάτω.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι σχέση έχει αυτό; Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Εγώ στέκομαι σε αυτά που είπε ο κ. Καμμένος. Δεν είναι ερώτημα το οποίο πηγάζει από τη διαδρομή του Κουίκ μέχρι τώρα, μην τα μπερδεύεις.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο κ. Καμμένος, Μπάμπη μου, δεν μίλησε για τον Τέρενς.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, δεν μίλησε για τον Τέρενς, μα δεν μίλησα και εγώ για τον Τέρενς.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μα μου είπες εμένα, μου έκανες ερώτηση. Εν πάση περιπτώσει, το κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο. Έληξε η ιστορία, πάμε παρακάτω σε άλλο ερώτημα.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ : Θεωρώ ότι δεν κατάλαβες τι ρώτησα ακριβώς. Δεν πειράζει.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ενδεχομένως ναι, γιατί δεν έχω...μεγάλη αντίληψη.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εντάξει, μη το μετρήσουμε τώρα. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις, όπως ακούγεται;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Έχω την εντύπωση ότι οι 13 θα πάνε μετά και από τη χθεσινή δέσμευση - ομόφωνη απόφαση, έχει σημασία, δύο φορές ανέφερα, τρεις φορές, την λέξη ομόφωνα στην ανακοίνωση που διάβασα, ότι όποιος έχει να πει κάτι θα το πει στο Εθνικό Συμβούλιο, κοιτώντας τους 300 οι οποίοι θα είναι κάτω και θα μας κοιτούν στα μάτια με αγωνία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι της βάσης εν πάση περιπτώσει αγωνιούν ίσως και περισσότερο από εμάς και πρέπει να τους ακούσουμε και μετά να τους μιλήσουμε

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Άρα το επόμενο διάστημα χρειάζεται στροφή περισσότερο προς τα δεξιά, γιατί όλο αυτό το φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ζήτημα στο εσωτερικό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, ήμουν από εκείνους που το έθεταν δημόσια αυτό το ζήτημα με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Ο κόσμος μπερδεύτηκε κιόλας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είχα κάνει και εκείνο τον πολύ πύρινο λόγο στην Βουλή ένα Σάββατο, αλλά είναι ένα από τα θέματα που συζητούνται και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Εκτελεστική Επιτροπή. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κουβεντιαστεί και στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.

Όπως επίσης είμαι και βέβαιος ότι θα συζητηθεί και το να χαλαρώσει και εκείνη η δέσμευση του Συνεδρίου ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι επανειλημμένα έχουν δηλώσει την μετάνοιά τους για το αν είχαν ψηφίσει κάποτε μνημόνιο

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Να πάψει να ισχύει αυτή η ρήτρα δηλαδή;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πιστεύω ότι αυτή η ρήτρα θα χαλαρώσει και από εκεί και πέρα, επειδή και οι δυο είστε πολύ έμπειροι πολιτικοί συντάκτες, σας θυμίζω ότι στην περασμένη μου δήλωση, όταν έφυγε ο κ. Καπερνάρος, είχα πει «ότι όταν φεύγει ένας αφήνει χώρο να έρχονται περισσότεροι». Έχουν αρχίσει και γίνονται.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχουν προαναγγελθεί κάποια πράγματα, περιμένουμε να δούμε πως θα μορφοποιηθούν.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Συγγνώμη για την ένταση προηγουμένως.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κανένα πρόβλημα. Καλό μεσημέρι.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Να είστε καλά

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εμείς ευχαριστούμε πολύ.

Related Posts