Τι είπα για Θράκη, ανασχηματισμό, ΝΔ, Κ. Καραμανλή, αποχωρήσεις από ΑΝΕΛ, Πολιτικό στίγμα ΑΝΕΛ, Εθνικό Συμβούλιο, φανέλα Εθνικής Ποδοσφαίρου

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έδωσε την εξής συνέντευξη στον REAL FM και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή:
Μ.Ν.: Να πάμε στην τηλεφωνική μας γραμμή, είναι ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Τέρενς Κουίκ
Καλή σας ημέρα κ. Κουίκ.

Τ.Κ.: Καλημέρα στον Άκη και τον Μάνο.

Δύο πράγματα σχετικά με αυτά που άκουγα πριν, για τα ξένα fund τα οποία ενδιαφέρονται να αγοράσουν τουριστικές επιχειρήσεις. Θέλουν να πάρουν μεγάλες μονάδες, είναι οι μονάδες οι οποίες καταλήγουν να είναι μονάδες με βραχιολάκια. Που σημαίνει ότι ταυτόχρονα όλη η γύρω περιοχή, μικρά-μεγαλύτερα καταστήματα, είναι χωρίς δουλειές, διότι  τα πάντα γίνονται με τα βραχιολάκια μέσα στα ξενοδοχεία. Αυτό είναι το ένα.

Και το δεύτερο είναι μονάδες οι οποίες αναπτύσσονται και με πολύ προσωπικό, δήθεν εκπαιδευόμενο, από βαλκανικές ή κεντροευρωπαϊκές  χώρες, όπου με ένα 300άρι δουλεύουν κάπου 10 -12 ώρες και βεβαίως οι δικοί μας μένουν άνεργοι.

Μ.Ν-Α.Π: Έχετε δίκιο γιατί αυτό λέει και ρεπορτάζ το δικό μας. Τώρα, έχετε εκφράσει τις αντιρρήσεις σας  για τη σημαία της εθνικής. Τι γίνεται;

Τ.Κ: Θα σας πω. Είναι μία ερώτηση που πολλοί μπορούν να την βρουν υπερβολική. Και εγώ θα συμφωνήσω. Έγινε καθ’ υπερβολήν. Αλλά μ’ αρέσει την Ελληνική σημαία να την βλέπω έτσι όπως πρέπει να την βλέπω, σε οριζόντια θέση, σαν να κυματίζει. Είναι επίσης γεγονός, ότι η σημαία στη φανέλα της Εθνικής, είναι χρόνια στη θέση για την οποία διαμαρτύρομαι. Δεν έγινε έτσι τώρα.

Μ.Ν.: Το λένε και οι ακροατές εδώ.

Τ.Κ.: Αλλά ξέρετε κάτι; Τώρα το ανακάλυψα. Τώρα το συνειδητοποίησα. Δεν σημαίνει συνεπώς, ότι κάτι που ήταν στραβά κατά την άποψη μου τόσα χρόνια, ότι τώρα δεν θα έπρεπε να το βάλω σαν θέμα.

Και δεν καταλαβαίνω, γιατί πράγματι θα πρέπει η σημαία να είναι σε αυτή την κάθετη θέση και όχι οριζόντια, επάνω στο στήθος, έτσι όπως θέλουμε να την βλέπουμε όλοι μας. Είναι απλό.

Βλέπετε η σημαία μας, έτσι όπως είναι φτιαγμένη, δεν μπορεί  να πάει και τετράγωνη, όπως πήγαινε παλιά η σημαία η λεγόμενη του  «στρατού». Πρέπει να είναι μακρόστενη. Αυτό το θέμα θέτω. Μπορεί ίσως καθ’ υπερβολήν, αλλά ξέρετε την αγαπώ τη σημαία, σε αυτήν ορκίστηκα.

Α.Π.: Άρα λέτε ότι έπρεπε να αλλάξει στη φανέλα της εθνικής.

Τ.Κ.: Καλό θα είναι, τουλάχιστον την επόμενη φορά, να βλέπουμε το εθνόσημο μας, τη σημαία μας, σε μία κανονική διάταξη και όχι να κοιτάει προς τα κάτω.

Βέβαια έχει γίνει ένα ολόκληρο θέμα στο διαδίκτυο με το ζήτημα αυτό, ότι «ασχολήσου με κάτι σοβαρότερο» λες και η σημαία δεν είναι κάτι σοβαρό, ότι «χρόνια έτσι είναι» . Έχω μάλιστα και μία φωτογραφία του Γιώργου Σιδέρη, που φοράει την φανέλα της Εθνικής με την σημαία προς τα κάτω. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, μέσα σε όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν, έβαλα και εγώ μια πινελιά ενός διαφορετικού ζητήματος.

Α.Π.: Ωραία. Τι βλέπετε εσείς με τον ανασχηματισμό; Θα αλλάξουν τα πράγματα; Θα αλλάξουμε εικόνα;

T.K.: Βλέπω το πως ζυγίζονται τα πράγματα. Πώς μπαίνουν στο ζύγι. Πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πόσοι της Νέας Δημοκρατίας θα μπούνε!

Με λυπεί το γεγονός, ότι το πάνω χέρι το έχει το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι ο συνδετικός κρίκος για να παραμείνει η ΝΔ στη κυβέρνηση, σου λέει εγώ θέλω 5,7,8 υπουργούς.

Ξαφνικά η Νέα Δημοκρατία καταντά να γίνεται επί της ουσίας παράρτημα του ΠΑΣΟΚ. Και δεν ξέρω και κατά πόσον αυτό είναι αποδεκτό από στελέχη, από ψηφοφόρους, από βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας, να δέχονται αυτόν τον εκβιασμό.

Μ.Ν.: Διακόπτοντας σας τώρα και έτσι όπως μου βγαίνει το ρωτάω. Και τί σας κόφτει εσάς;

T.K.: Ε, αυτό να μου πείτε. Και τι με κόφτει. (γέλια)

Μ.Ν: Καταλαβαίνεται πως το ρωτάω. Για τη Νέα Δημοκρατία.

Τ.Κ.: Έχετε απόλυτο δίκιο. Εγώ θα σας πω. Ξέρετε μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους.

Εγώ είμαι από τη φύτρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και λυπάμαι να βλέπω τη Νέα Δημοκρατία να άγεται και να σέρνεται από τη μύτη από ένα ΠΑΣΟΚ με όλες τις αμαρτίες του. Μα με όλες τις αμαρτίες του. Τις γνωστές αμαρτίες. Ειλικρινά, λυπάμαι.

Και ίσως είναι ένας από τους βασικούς λόγους όπου με έχει κάνει να διαχωρίσω τη θέση μου με την σημερινή, όπως είναι, Νέα Δημοκρατία.

Μ.Ν.: Αυτό τώρα πάντως, παρά το ότι βγαίνουμε και τα ζητήματα δεν είναι αυτά που μας απασχολούν αυτή τη στιγμή.....

Τ.Κ.: Αλλά να σας πω κάτι: Είναι θέμα (ο ανασχηματισμός) προσώπων;

Μ.Ν.: Όχι, Προφανώς. Είναι σαφές.

Τ.Κ.: Είναι σαφές ότι είναι θέμα πολιτικής. Η πολιτική δεν αλλάζει με τα μνημόνια.

Μ.Ν.: Μας τσιγκλάτε λίγο να σας ρωτήσουμε. Με μία διαφορετική Νέα Δημοκρατία θα ήσασταν εκεί;

Τ.Κ.: Αναφέρεστε στον Τέρενς ή στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μ.Ν-Α.Π.: Σε σας.

Τ.Κ.: Προσωπικά σε μένα; Επαναλαμβάνω, ότι δεν είναι θέμα μιας διαφορετικής Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές να υπάρχει μία διαφορετική πολιτική. Νομίζω το έχει ξεκαθαρίσει και ο Πρόεδρός μας ο Πάνος ΚαμμένοςΌτι το αιτούμενο είναι να γίνουν μια σειρά πραγμάτων. Που ξεκινούν από τα οικονομικά ζητήματα. Φορολογία για παράδειγμα, ανάσα στην αγορά, εθνικά ζητήματα. Άμα αυτά δεν είναι δεδομένα, ότι θα αλλάξουνε, τότε πώς μπορούμε να πάμε να συνδράμουμε...

Α.Π.: Με όλη την καλή προαίρεση. Εάν αύριο το πρωί, βγει ο Σαμαράς και πει: «Εγώ πήρα το μήνυμα και κατάλαβα τα λάθη. Αλλάζουμε φορολογία, αλλάζουμε δόσεις και μειώνουμε και χαράτσια». Ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής για σας;

T.K.: Είναι τελείως «πιραντελικό» το σενάριο που μου βάζετε, διότι ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχουν μπει τέτοιες υπογραφές σε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις όπου δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Άρα, αφήστε να δούμε ποιος θα έχει το θάρρος να πει «ως εδώ και μη παρέκει» και μετά συζητάμε.

Εμείς επιμένουμε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού, με εκείνους οι οποίοι πράγματι εννοούν να αλλάξουν όλο αυτόν τον χάρτη, ο οποίος δυστυχώς μας δεσμεύει.

Α.Π.: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα σε αυτούς;

Τ.Κ.: Ξέρετε κάτι; Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει συνέχεια στην κουβέντα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για πολλοστή φορά θα πω ότι δεν μας απασχολεί τί κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε την δική μας την πολιτική. Και μάλιστα, επειδή είστε δημοσιογράφοι και εγώ είμαι δημοσιογράφος, αναφέρω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Εσείς αυτή τη στιγμή παρακολουθείτε τι κάνουν τα άλλα ραδιοφωνικά κανάλια για να διαμορφώνεται ανάλογα το πρόγραμμά σας;» Όχι; Ε, ούτε και εμείς.

Μ.Ν.: βέβαια το πληρώσατε, παρά το γεγονός ότι  πρέπει να πούμε ότι ήσασταν από εκείνους που ανέβηκαν στα κάγκελα όταν μιλούσαμε για το ΣΥΡΙΖΑ και λέγατε «Όχι, καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» και το θυμόμαστε αυτό. Όμως εκλογικά το πληρώσατε αυτό.

Τ.Κ. : Εννοείτε;

M.N: Εννοώ ότι κατηγορηθήκατε, ότι ο εναγκαλισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εννοώ, έφερε αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών. Έτσι δεν είναι;

Τ.Κ.: Μπορεί αυτό να ήταν μία από τις αιτίες. Από την άλλη την πλευρά, όμως, σας υπενθυμίζω ότι και τα δημοσκοπικά ευρήματα πριν τις εκλογές έδιναν άλλα ποσοστά σε ευρωεκλογές, άλλα ποσοστά σε εθνικές εκλογές. Σε εθνικές εκλογές σαφώς πολύ πιο ανεβασμένα.

Εδώ εμείς αποτιμήσαμε το τί ακριβώς συνέβη. Και το γεγονός ότι δώσαμε και εμείς ένα δημοψηφικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, μας έκανε ζημιά. Γιατί μας «έφυγε» ένα 18% και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εντάξει, αφού είναι ένα δημοψήφισμα, κάτσε να φύγουμε να πάμε να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, μπας και γίνει τίποτα και φύγει η κυβέρνηση...»

Αυτό ήταν ένα θέμα, το οποίο θα το συζητήσουμε και στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο το Σάββατο.

Α. Π.: Ναι, αλλά τώρα κ. Κουίκ, τώρα, δεν είστε σε ένα αδιέξοδο; Δύσκολο αδιέξοδο; Με την έννοια του ότι έχετε ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι καλό, έχετε αποχωρήσεις Βουλευτών, με την ΝΔ λέτε «δεν πάμε», διότι ακολουθούν Μνημόνια, με τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πάμε», διότι μας κόστισε. Πού πάτε;

Τ. Κ.: Το ότι είμαστε ανάδελφοι, είναι γεγονός. Ναι. Εγώ θα το πω έτσι, πολύ απλά, για να δώσω και τίτλο. Ναι, είμαστε μόνοι μας και είμαστε μόνοι μας και πολύ υπερήφανοι σε πάρα πολλές επιλογές.

Όπως για παράδειγμα, στα εθνικά ζητήματα. Είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ μόνοι μας στο πώς χειριζόμαστε τα θέματα της Θράκης, όπου εκεί έχουμε ένα πολύ έντονο εσωτερικό ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με Υπουργείο Εσωτερικών, με Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με Υπουργείο Οικονομικών...

Αλλά έχουμε κι ένα έντονο ζήτημα, που έχει να κάνει με το Υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή την αντεθνική δράση του Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο ξεπερνά κάθε «κόκκινη» διπλωματική γραμμή.

Γιατί, ξέρετε, περνάς «κόκκινες» διπλωματικές γραμμές, όταν ανακατεύεσαι με τα πολιτικά δρώμενα κι επηρεάζεις ..

Α. Π.: Παρόλα αυτά όμως..

Τ. Κουίκ: Κι επηρεάζεις με τον α’ ή β’ τρόπο τα αποτελέσματα.

Α. Π.: Παρόλα αυτά, τα οποία τα λέτε συχνά κι επιμένετε και καλά κάνετε, γιατί είναι σοβαρά θέματα..

Τ. Κουίκ: Και πρέπει να επιμένετε κι εσείς κύριε συνάδελφε, πρέπει.

Α. Π.: Συμφωνώ μαζί σας. Η Θράκη είναι τεράστιο ζήτημα..

Τ. Κουίκ: Η Θράκη δεν θα πω ότι είναι σε κίνδυνο, αλλά είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Α. Π.: Παρόλα αυτά, μετράτε πολλές αποχωρήσεις. Πολλές.

Τ. Κουίκ: Ναι, η καθεμία για τον δικό της τον λόγο, έτσι; Δηλαδή πρέπει να υπολογίσουμε και το τι συνέβη σε κάθε αποχώρηση. Για παράδειγμα, όταν έφυγε, θα το πω για μια ακόμη φορά, ο Βασίλης Καπερνάρος, τουλάχιστον σε εκείνη την Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν μας έβαλε κανένα πολιτικό ζήτημα, κανένα πολιτικό επιχείρημα...

Μ. Ν.: Οφείλω να πω, ότι έδωσε απάντηση ο ίδιος αμέσως μετά και - αν θυμάμαι καλά - απάντησε δημοσίως στο twitter και έλεγε, ότι οι λόγοι που εξήγησε ήταν ξεκάθαρα πολιτικοί και είχαν να κάνουν με τους στόχους, που είχαν θέσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κι εκείνος έκρινε..

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι..

Μ. Ν.: Δεν ξέρω για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προς Θεού.. Δεν γνωρίζω τι τί ειπώθηκε μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λέω από τις δηλώσεις του.

Τ. Κουίκ: Εγώ σας λέω τι άκουσα ΜΕΣΑ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και προσθέτω ότι δεν έχω καμία διάθεση να κάνω έτσι διάλογο ή αντιπαράθεση με ένα συνάδελφο, που τον εκτιμώ, γιατί θεωρώ ότι είναι από τους πάρα πολύ σοβαρούς συναδέλφους, ο οποίος έδωσε μεγάλη δύναμη στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Πάντως, σας λέω ότι μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έβγαλε μια ασύλληπτη, πολύ μεγάλη πίκρα, για το εκλογικό αποτέλεσμα και για το ότι δεν στηρίχτηκε, όπως είπε, από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπήκαν άλλα ζητήματα από την πλευρά του..

Α. Π.: Είχε δίκιο;

Τ. Κουίκ: Α, δεν ξέρω τι να σας πω... Εγώ έδινα τον δικό μου αγώνα επάνω στην ΑΜ-Θ, δεν ξέρω τι γινόταν κάτω. Αλλά πρέπει να σας πω, ότι κι εγώ, με την σειρά μου...

Μ. Ν.: Σε αυτό που είπατε τώρα παρεμπιπτόντως, μιας κι αναφερθήκατε σε αυτό, έχει... έχει δίκιο, στο ότι δεν... ότι δεν λειτούργησαν οι στόχοι... μάλλον, δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι, οι οποίοι είχαν τεθεί στο Κόμμα;

Τ. Κουίκ: Δύο λεπτά, δύο λεπτά.. Ο καθένας έδινε τον αγώνα του, με διαφορετικές παραμέτρους. Εγώ έδινα έναν αγώνα στην Ανατολική Μακεδονία  - Θράκη με εθνικούς στόχους, ο Βασίλης έδινε έναν αγώνα στην Αθήνα για τον Δήμο της Αθήνας. Δεν κατάλαβα τι άλλο μπλέξιμο μπορεί να υπάρχει.

Μ. Ν.: Ναι.

Τ. Κουίκ: Έτσι; Ε.. Τα θέματα της Αθήνας είναι άλλα. Είναι τα μεταναστευτικά, είναι τα θέματα της...

Μ. Ν.: Όχι, λέω στα πολιτικά θέματα, για παράδειγμα, που έθεσε ο κ. Καπερνάρος, λέγοντας ότι «άλλα είχαμε πει στον κόσμο, άλλα λέγαμε, έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί κι εμείς κάναμε διακοπές, όταν ο κόσμος χρειαζόταν να είμαστε εκεί».

Τ. Κουίκ: Το ερώτημα το δικό μου είναι, εάν πιστεύει ότι γινόντουσαν διακοπές, τότε γιατί κατέβηκε; Δηλαδή τόσο καιρό γιατί δεν τα έλεγε; Μέχρι να φτάσει να εκθέσει τον εαυτό του στην υποψηφιότητα;

Ξέρετε κάτι; Δεν μου αρέσει εκ των υστέρων να λες πράγματα. Εγώ χάρηκα ιδιαιτέρως, που προηγουμένως ο κ. Νιφλής έθιξε, είπε ,ότι ήμουν από εκείνους που φώναζαν για το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, γιατί έτσι έχω μάθει να μιλάω. Ε, είναι πάρα πολύ απλό. Δεν θα βγω εκ των υστέρων να πω πράγματα. Όταν κάτι σου φταίει, δεν θέλω εκ των υστέρων να ψάχνεις να δώσεις δικαιολογίες, αλλά να έχεις την...την...

Α. Π.: Παρρησία λέτε.

Τ. Κουίκ: Βεβαίως. Να το έχεις πει από πριν.

Α. Π.: Μάλιστα.

Τ. Κουίκ: Και σε ό, τι αφορά την Μίκα, είναι αρκετά σαφές από το μήνυμα της, ότι έβγαζε όλη την αγωνία, αν θα ξαναβγεί ή δεν θα ξαναβγεί και ποιο θα είναι το βουλευτικό της μέλλον.
Ίσως, εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό Μάνο και Άκη...Διότι με σαράντα έξι χρόνια δημοσιογραφικά ένσημα στην πλάτη μου - έχοντας ζήσει τα πάντα - δεν με απασχολεί, εάν αύριο θα ξαναβγώ ή δεν θα ξαναβγώ Βουλευτής.

Με απασχολεί ΤΩΡΑ να είμαι ένας συνεπής Βουλευτής σε αυτά που κάνω. Αν βγω, βγήκα... 

Αν δεν βγω, θα ξαναγυρίσω πίσω στη δουλειά μου.

Δεν «τρώγομαι» για το αν θα ξαναβγώ Βουλευτής ή όχι. Ε, κάποιοι βεβαίως μπορεί να το βλέπουν διαφορετικά..

(Σε έντονο ύφος) Αλλά, όμως, η βάση μας είναι ΠΟΛΥ θυμωμένη, όταν υπάρχουν άνθρωποι - οι οποίοι δεν έχουν να φάνε - να ακούνε Βουλευτές ότι  τους νοιάζει, αν θα ξαναβγούνε Βουλευτές ή όχι.. Αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο.

Μ. Ν.: Μάλιστα. Κύριε Κουίκ σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Καλό σας μεσημέρι.

Τ. Κουίκ: Σαββατοκύριακο.. «κοντή γιορτή».. Εκεί θα μπούνε πολλά θέματα.
Το ένα από αυτά είναι, του αν θα «ανοίξουμε» ή όχι σε κάποιους, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί μας. Είναι η ρήτρα η περίφημη, του ότι δεν θα είναι κανείς μαζί μας, αν έχει ψηφίσει έστω κι ένα Μνημόνιο... Αν αυτό το πράγμα θα χαλαρώσει. Παράδειγμα η περίπτωσης του Νίκου Νικολόπουλου.

Το δεύτερο είναι αν θα έχουμε και τι είδους, πολιτικό στίγμα. Γιατί μας κατηγορούν ότι...«τι είστε τελικά, κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι;» Νομίζω ότι κι αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει. Και θα σας έλεγα, ότι, βεβαίως, θα πρέπει να γίνει και μια από την αρχή αναδιοργάνωση.

Μ. Ν.: Πάντως, αν μου επιτρέπετε, δικαίως αν κι έχουμε φύγει πολύ απ’ τον χρόνο απλώς λέω, δικαίως, ίσως, κάποιοι σας κατηγορούν γι’ αυτό, ότι ακόμα, δύο χρόνια μετά, δεν έχετε διαμορφώσει πολιτικό στίγμα.

Γιατί σας άκουγα στον Νίκο τον Χατζηνικολάου, όταν σας ρώτησε πού τοποθετήστε, και του απαντήσατε ότι «ναι, τώρα αυτά θα ξεκαθαριστούν». Και λέω ότι δέχεστε μια κριτική, όχι δικαίως σας κατηγορούν, ζητώ συγγνώμη, το ανακαλώ, δικαίως δέχεστε κριτική γι’ αυτό.. ίσως.

Τ. Κουίκ: Ναι... Κοιτάξτε... Το γεγονός και μόνο ότι εγώ - κι έχω δικαίωμα να εκφράζω και τον εαυτό μου - λέω ότι είμαι «φύτρα» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αντιλαμβάνεστε, ότι δίνω ένα στίγμα του πώς θα ήθελα να είμαστε.

Αλλά, βεβαίως, σε ένα Κίνημα, που έχει πραγματικά δημοκρατικές βάσεις, θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα αποφασίσει το διευρυμένο Εθνικό Συμβουλιο που θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο.

Μ. Ν.: Μάλιστα. Να είστε καλά!

Τ. Κουίκ: Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ.


Α. Π.: Καλημέρα, καλημέρα.

Related Posts