Καταγγελία για την εικόνα διάλυσης του κλειστού Γυμναστηρίου-Γηπέδου Αβδήρων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ… ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΒΔΗΡΩΝ»

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thrakitoday.com

Την απίστευτη εικόνα διάλυσης και πλήρους εγκατάλειψης του Κλειστού Γυμναστηρίου – Γηπέδου των Αβδήρων, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα τη ιστοσελίδας «thrakitoday.com», καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κι εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ», του οποίου είναι κι επικεφαλής.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑ
ΘΕΜΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ – ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΒΔΗΡΩΝ

κ. Υπουργέ,

Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το ακόλουθο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «thrakitoday.com», έτσι όπως κοινοποιήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το οποίο καταδεικνύει την εγκληματική κρατική ολιγωρία για άλλη μια φορά, αφήνοντας να ρημάζουν, στην κυριολεξία, έργα ολυμπιακών προδιαγραφών, με παράλληλη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Έρμαιο της τύχης του έχει αφεθεί το ολυμπιακών προδιαγραφών Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων, το οποίο ρημάζει καθημερινώς ενώ παραμένει ανεκμετάλλευτο.


Πρόκειται για ένα έργο που έργα που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ενώ δέκα χρόνια μετά έχει μετατραπεί σε ένα κουφάρι που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ! Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων με το προϋπολογισμό του να αγγίζει τις 970.000 ευρώ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη διασταύρωση αμέσως μετά τον οικισμό των Αβδήρων με κατεύθυνση προς την παραλία, αν και κατά καιρούς έχουν εκφραστεί πλείστες όσες αντιρρήσεις σχετικά με την επιλογή του χώρου ανέγερσής του.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφραζαν εξ αρχής τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη εν γένει χρηστικότητα του Γηπέδου και αν θα μπορούσε ποτέ αυτό να χρησιμοποιηθεί

Τα προβλήματα ωστόσο για το έργο ξεκίνησαν, όταν οι κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του σταμάτησε τις εργασίες και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την εταιρία ΑΡΗΣ Κ. - Ν.ΡΑΔΟΣ στην οποία κατοχυρώθηκε το έργο με έκπτωση της τάξεως του 5%, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το 2004.

Πέντε χρόνια μετά ανάδοχος και Δήμος βρέθηκαν σε απέναντι όχθες, με αφορμή κάποιες συμπληρωματικές εργασίες, οι οποίες στάθηκαν αρκετές για να προκαλέσουν την κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, κοντά η οποία συνεχίστηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων.


ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ


Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος με τις εργασίες να έχουν παγώσει εδώ και χρόνια, είναι αποκρουστική. Σπασμένα τζάμια και ξεχαρβαλωμένες πόρτες είναι τα πρώτα σημάδια της εγκατάλειψης που γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού από μακριά.


Πλησιάζοντας κανείς προς το εσωτερικού του κτηρίου έρχεται αντιμέτωπος με ήχους που συναντώνται συνήθως σε περιστερώνες! Ο κεντρικός αθλητικός χώρος του Γηπέδου έχει μετατραπεί σε στέκι δεκάδων πουλιών, τα οποία φωλιάζουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων ενώ κατ' επέκταση ο τάπητας έχει πιάσει μια παχιά κρούστα αποτελούμενη από ακαθαρσίες των πτηνών.


Οι τοίχοι σε διάφορα σημεία του γηπέδου έχουν βαφτεί πράσινοι από τη μούχλα, ενώ προβλήματα καταγράφονται και με  τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του χώρου.


Κατά καιρούς η έκταση περιμετρικά του Γηπέδου χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από
κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ δραματική είναι η εικόνα των υπόλοιπων εσωτερικών χώρων του κτηρίου.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ
Το εν λόγω έργο, το μέλλον του οποίου κρίνεται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων, αναμοχλεύει τα κατάλοιπα μιας εποχής παχέων αγελάδων, που το χρήμα έρεε άφθονο και ανθούσαν  έργα μερικής ή και μηδενικής ανταποδοτικότητας αλλά και χρηστικότητας.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα έργο το οποίο, ακόμη και αν είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον Δήμο, παραμένει αμφίβολο το εάν ο τελευταίος με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής θα ήταν σε θέση να το συντηρήσει αλλά και το πόσοι τελικά θα ήταν οι κάτοικοι που θα επωφελούνταν από τη λειτουργία του.

Ενώ αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως περί τις 700.000 ευρώ έχουν ήδη δαπανηθεί για τις έως τώρα εργασίες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο ακίνητογια να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν Δήμοι και κράτος όλα αυτά τα χρόνια».


Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.   Προτίθεστε να λάβετε ΑΜΕΣΑ μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η εικόνα διάλυσης του Κλειστού Γυμναστηρίου – Γηπέδου των Αβδήρων ΟΡΙΣΤΙΚΑ;
2.   Θα στείλετε στην Εισαγγελία τον σχετικό φάκελο για την απόδοση ευθυνών;
3.   Θα πληρώσουν πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι τις παραλείψεις κράτους και εργολάβων;Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Related Posts