ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ - ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΖΩΪΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

«Μια ακόμα Ερώτηση που κατέθεσα για την ΑΜ-Θαποκαλύπτει την ωμή κοροϊδία ΥπουργώνΒουλευτών και Αυτοδιοικητικών.

Αφορά την τύχη ενός πολυδιαφημισμένου έργουτο οποίο ωστόσο έχει... «κολλήσει» χρόνια τώρα στα συρτάρια...

Πρόκειται για το φράγμα του Μαρμαρά.

Ζήτησαμετά από συνάντησή μου με κατοίκους της περιοχής, να μάθω αν και πότε θα δρομολογηθεί το έργο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η απάντηση που πήρα ήταν κόλαφος!

«Το έργο δεν είχε ενταχθεί στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤΕπίσηςστο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 δεν έχει κατατεθεί πρόταση εκπόνησης της οριστικής μελέτης του εν λόγω έργου και της κατασκευής αυτούπροκειμένου να ενταχθεί στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα»!

Θυμίζω ότι η Ερώτησή μου (η οποία είχε υποβληθεί προς τον πρώηνπλέονυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρηέχει ως εξής:

«κΥπουργέ,
Αναρωτιέμαι αν σκοπός του κράτους είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία των πολιτών ή εάν θέλετε το κράτοςαπό εγκληματικές παραλείψεις του να σκορπά πολύτιμα εκατομμύρια (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουνκαι να καταγράφει καταλόγους θυμάτωνκαι πόσο μάλλον νεκρών συμπολιτών μας.

Στην περιοχή των Ελευθερών Παγγαίου Καβάλαςχρόνια αγωνίζονται οι κάτοικοι να πείσουν τις πολιτικές ηγεσίες του «Υπουργείου Γεωργίας» στο παρελθόν και «Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» τώραστην δημιουργία ενός φράγματος που θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο αλλά και σωτήριο.

Η πεισματική άρνηση του Υπουργείου σας να προχωρήσει αυτό το έργο και μάλιστα με έτοιμη την προμελέτηέχει ως αποτέλεσμα εκτεταμένες πλημμύρες που φτάνουν μέχρι την ΝΠέραμοαλλά και με μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών.

Όπως μου έλεγαν οι κάτοικοι στη περιοχή των Ελευθερών που επισκέφτηκα πριν λίγες μέρεςτο φράγμα δεν θα αποτρέψει μόνο αυτές τις καταστροφέςγια την επανόρθωση των οποίων απαιτούνται εκατομμύριαδεν θα αποτρέψει μόνο τις απώλειες ζωώναλλά θα βοηθήσει και στην επιβεβλημένη διαχείριση των υδάτωνπου τελικά πέφτουν και χάνονται στην θάλασσα.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κΥπουργέ:

1. Σκοπεύετεεπιτέλουςνα δρομολογήσετε το έργο κατασκευής του
φράγματος Ελευθερών Καβάλας ;

2. Αν δεν το πράξετεαντιλαμβάνεστε ότι αναλαμβάνετε και τις ποινικές ευθύνεςόχι μόνο τις πολιτικέςγια τις εκτεταμένες καταστροφέςτις απώλειες ανθρώπινων ζωών ή και απώλεια ζωικού κεφαλαίου σε περίπτωση πλημμύρας;»

Η αποκαλυπτική απάντηση του ΥΠΑΑΤ έχει ως εξής:

«Για την αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών της χώρας και την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρωντο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προγραμματίζει την εκτέλεση σειράς Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Ε.Ε.) και την εκπόνηση σειράς Μελετώνσε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες και τις ΠεριφέρειεςΤα έργα αυτά αφορούν κυρίως στην ταμίευση των επιφανειακών απορροώναλλά και στη βελτίωση υφισταμένων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςγια την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας και της ποιοτικής υποβάθμισης των αρδευτικών υδάτων με στόχο την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρωντο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων με μακροχρόνιο σχεδιασμό αποβλέπει στην εκτέλεση σειράς Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Ε-Ε.) και στην εκπόνηση Μελετών.

Ειδικότεραγια την Π.ΕΚαβάλας έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, τα παρακάτω έργαμελέτεςγια τα οποία παρουσιάζονται σε πίνακατα οικονομικά τους στοιχεία και η πορεία τους:
Σε ότι αφορά στο έργο Φράγματος Ελευθερών Καβάλας αναφέρεται ότι η μελέτη του είχε ανατεθεί από το Νομαρχιακό Ταμείο Καβάλας το 1992 μέσω ΣΑΝΤ (1992-1993) και εν συνεχεία μέσω Β” ΚΠΣ (ΣΑΝΑ 1994-1996) από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ΚαβάλαςΈχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλαςη οριστική γεωλογική μελέτηη προμελέτη γεωτεχνικής έρευνας και υδραυλικών έργωνΗ οικεία Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων με το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχαν προτείνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης καθώς και την κατασκευή του φράγματος μέσω του Γ” ΚΠΣ.

Σημειώνεται ότιτο έργο δεν είχε ενταχθεί στο πλαίσιο του Γ” ΚΠΣ αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤΕπίσηςστο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 δεν έχει κατατεθεί πρόταση εκπόνησης της οριστικής μελέτης του εν λόγω έργου και της κατασκευής αυτούπροκειμένου να ενταχθεί στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τέλοςσημειώνεται ότι όταν υποβληθούν και επανασυλλεγχθούν αιτήματα μελετών-έργων από ολόκληρη την επικράτειαθα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν εκ νέουστο πλαίσιο των αξόνων που θα κινηθεί η νέα Προγραμματική Περίοδος (σε Κεντρικό ή Περιφερειακό επίπεδο), ώστε όσα αιτήματα τελικώς επιλεγούν να ενταχθούν σε αντίστοιχα Προγράμματα χρηματοδότησης».

Μετά από όλα αυτάως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλοςεπικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣζητώ την δημόσια τοποθέτηση απολογία ΟΛΩΝ εκείνων που έλεγαν ΨΕΜΜΑΤΑ στο κόσμο και με την ολιγωρία τους συνέβαλαν ώστε με τις πλημμύρες να έχουν καταγραφεί θύματααπώλειες ζωϊκού κεφαλαίου και τεράστιες καταστροφές στη Γεωργία και σε Ιδιοκτησίες.


Είναι ποινικά υπεύθυνοι για όλα αυτά».

Related Posts