Δηλώσεις Στον «ΠΑΛΜΟ 99,5» ΡΟΔΟΥ


ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΤΟ «SUCCESS» ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ STORY ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


«Η ΜΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΝΑ, ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 400 ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΜΑΣ»
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έδωσε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου ΠΑΛΜΟΣ 99,5:

Τ. Κ.: Είναι η πολλοστή φορά που έρχομαι στην Ρόδο. Τις περασμένες φορές είχα έρθει για να στηρίξω τον προεκλογικό αγώνα της συναδέλφου μου, της Μίκας Ιατρίδη. Από την στιγμή που αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό της πολιτικό δρόμο, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είπαμε ότι θα αναλάβουμε οι δύο μας - και κυρίως εγώ, γιατί εκείνος έχει όλη την Ελλάδα «στην πλάτη του» - την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στα Δωδεκάνησα. Και ξεκίνησα από την Ρόδο.

Θα με έχετε, συνεπώς, Βουλευτή σας εδώ, για να προωθώ τα κοινοβουλευτικά σας ζητήματα και να «ανοίγω και πόρτες» στα Υπουργεία για προβλήματα του νησιού ή της Δωδεκανήσου.
Από εκεί και πέρα, είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων, τον κ. Καμπουράκη, όπως και με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, διότι να υπενθυμίσουμε, πως έχουν το τεράστιο ζήτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι μήνες και μήνες.

Έχουμε και το άλλο το μεγάλο το ζήτημα των «μαϊμού» εκπαιδευόμενων ξενοδοχοϋπαλλήλων, που μας έρχονται από άλλες χώρες.

Με τα δίκαια τους κι από την δική τους τη πλευρά οι ξενοδόχοι, για ένα σωρό πράγματα, αλλά βεβαίως το μεγαλύτερο δίκαιο είναι να πληρώνεται ο εργαζόμενος!

Πήγα κι έκανα μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομική Διεύθυνση, διότι είμαι και Τομεάρχης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης και πήγα και στο Λιμενικό, όπου σήμερα είδα για μια ακόμη φορά αυτό το φρικτό θέαμα της αποθήκης των ψυχών.

Και μαζί με την Συντονιστική και με την Πολιτευτή μας, την Μαρία την Αγγέλου, οργανώνουμε τις επόμενες επισκέψεις, οι οποίες θα γίνουν Κάλυμνο, Κω, αλλά και σε όλα τα ευλογημένα αυτά νησιά.

Κάνω μια ανακατάταξη σε ό,τι αφορά τον δικό μου τον τομέα ευθύνης, διότι είχα τα Ιόνια νησιά μέχρι σήμερα και τώρα πια θα πάρω το λεγόμενο «εθνικό τόξο»: Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Θράκη και Ανατολική Μακεδονία, μια που κι εκεί έχω εκλεγεί πρόσφατα Περιφερειακός σύμβουλος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ένα σχόλιο για την απόφαση της Μίκας Ιατρίδη, να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και να ανεξαρτητοποιηθεί;

Τ. Κ.: Θα μείνω σε αυτή την πολύ λιτή ανακοίνωση, την οποία έκανα το ίδιο βράδυ: « Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός θα κρίνει».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Εσείς θεωρείτε, ότι η Μίκα Ιατρίδη, μελλοντικά, θα ενταχθεί στην ΝΔ;
Τ. Κ.: Θα έλεγα ότι καλά θα κάνετε να ρωτήσετε την ίδια. Πάντως, εγώ είμαι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και παλεύω για τα ιδανικά μας, με τις γκρίνιες μας, με τις παρατηρήσεις μας, αλλά και γι’ αυτό το λόγο κάναμε και το διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο πριν από λίγες μέρες.  Όπου είπαμε τα πράγματα, έτσι όπως βγαίνανε μέσα από την ψυχή μας και ΚΥΡΙΩΣ να ακούσουμε την εκλογική μας βάση, τους Συντονιστές μας, τους Πολιτευτές μας.

Κι εδώ θα το κάνω εγώ το σχόλιο: Θα περίμενα και η Μίκα να περιμένει δέκα μέρες. Να έρθει να μιλήσει, να βγάλει εκεί το παράπονο από μέσα της. ΔΗΜΟΣΙΑ όμως, κοιτάζοντας τριακόσιους ανθρώπους στα μάτια… Και μετά, ας έπαιρνε την απόφαση της.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θεωρείτε δηλαδή, ότι ο τρόπος που το έκανε, ας το πω έτσι, ήταν λίγο άκομψος;

Τ. Κ.: Ακόμη περιμένω να κοιτάξει και μένα στα μάτια, γιατί δεν κατέβηκα μόνο για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ στη Ρόδο τις προεκλογικές περιόδους του 2012. Κατέβηκα ΚΑΙ για να βοηθήσω την Μίκα στην εκλογή της και μετά στην επανεκλογή της. Δεν το μετανιώνω. Την αγαπώ την Μίκα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μπορώ να ρωτήσω κάτι άλλο, που έχει να κάνει με την είσοδο λαθρομεταναστών, γιατί είναι κάτι που μας απασχολεί εδώ στα νησιά;

Τ. Κ.: Α… Εδώ είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που μου θέτετε.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δηλαδή τι πρέπει να γίνει… Η Ευρώπη να επέμβει ή το ελληνικό κράτος;

Τ. Κ.: Καταρχήν εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουμε πει, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και για την Συνθήκη Σένγκεν. Εδώ έχουμε ζητήματα. Δεν μπορεί, επειδή η μερκελική πολιτική της Ευρώπης θέλει να μας κάνει εμάς χωματερή, να ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΙ και την Τουρκία, να τηρήσει το Σύμφωνο της Επαναπροώθησης.

Σήμερα αυτοί (οι λαθρομετανάστες) που «ήρθανε» στη Ρόδο, αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρούνε αλλού ένα καλύτερο μέλλον, ήρθαν από την Τουρκία.
Όταν ρώτησα, εάν θα επαναπροωθηθούν πίσω, μου είπαν «όχι βέβαια»!
Κάποια στιγμή θα σκορπιστούν και θα χαθούν μέσα στην Αθήνα… Αυτό θα συμβεί...

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είναι σωστό όμως αυτό;

Τ. Κ.: Επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει στα πολύ σοβαρά (ζητήματα) το ελληνικό κράτος να επιμένει. Βλέπετε, ότι σε τίποτα δεν χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι.

Δεν χτυπάμε το χέρι κάτω ούτε και τώρα, που βγαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος - δηλαδή ο κύριος Προβόπουλος - για να πει ότι ο Έλληνας θα γίνει ΝΟΙΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙ!!!

Αυτό λέει: «Χρωστάς στην τράπεζα; Δώσε την ιδιοκτησία σου στην τράπεζα και μπες με νοίκι μέσα σε αυτό το σπίτι, που εσύ προσπάθησες να αποκτήσεις με κόπο»!
Λοιπόν, όταν (οι συγκυβερνώντες) δεν χτυπάνε το χέρι τους σε θέματα καθημερινής μας επιβίωσης, θα κάτσουν να ασχοληθούν με… το πόσοι (λαθρομετανάστες) μπαίνουν και πόσοι δεν μπαίνουν;!

Είχαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιήσει: Ανοίγοντας στο Αιγαίο Στρατόπεδα Υποδοχής Λαθρομεταναστών και το έχουν κάνει ΚΑΙ στην Σάμο ΚΑΙ στην Μυτιλήνη «ανοίγουν οι ορέξεις»…

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; Ότι ανοίξανε ΤΕΣΣΕΡΑ Στρατόπεδα στην περιοχή της Θράκης. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θεωρείτε ότι η Οικονομία του Τουρισμού είναι στην σωστή κατεύθυνση; Μιας και συζητήσατε το θέμα με την Υπουργό Τουρισμού.

Τ. Κ.: Άλλο εκπληκτικό ερώτημα σας! Θα έλεγα στην «κάθε κυρία Κεφαλογιάννη», η οποία μας μιλάει κι εκείνη για το «success  story» των δεκαεπτά εκατομμυρίων, να έρθει και να ανέβει την οδό Σωκράτους εδώ, στην Παλιά την πόλη και να μιλήσει με τους καταστηματάρχες, που είναι στην πόρτα με ένα τσιγάρο στο χέρι και περιμένουν… πότε θα εμφανιστεί πελάτης! Διότι, έρχονται τα κρουαζιερόπλοια, κατεβαίνουν μερικές χιλιάδες (τουριστών) κάθε μέρα και τελικά «το ταμείο είναι μείον»!

Όταν ρώτησα σχετικά μια καταστηματάρχη, λίγο πιο κάτω από το ζαχαροπλαστείο «Κάρπαθος», μου είπε: «Κύριε Κουίκ, το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα, είναι η ποιότητα. Αυτοί που έρχονται εδώ είναι του ΜΗΔΕΝ ευρώ τουρίστες».

Και βεβαίως έχουμε και τα «βραχιολάκια». Τα οποία έχουν κάνει ΤΡΑΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ στο νησί. Αναφέρομαι στα *«βραχιολάκια» των ξενοδοχείων.
(*Σημ.: Το φαινόμενο με τα all inclusive πακέτα ξενοδοχείων)

 Άρα, η τουριστική φιλοσοφία του ότι «γεμίζουμε» την Ελλάδα με τουρίστες, οι οποίοι όμως δεν αφήνουν πίσω τους χρήματα, δείχνει ότι είμαστε σε τελείως λάθος δρόμο.

Κι επίσης, θα κάνω και κάτι άλλο. Με το που θα γυρίσω πίσω, θέλω να κοιτάξω λίγο τα στατιστικά στοιχεία, του πόσα κρουαζιερόπλοια μειώθηκαν στην Ρόδο και πόσα κρουαζιερόπλοια  - καλώς, γιατί είναι ένα ευλογημένο νησί πηγαίνουν από πέρυσι, πρόπερσι στην Κρήτη. Καλά κάνουν και πάνε στην Κρήτη. Άριστα. Γιατί εκεί μπορούνε να δούνε και τον Μινωικό πολιτισμό.


Αλλά, ξέρετε κάτι; Η Πατρίδα έχει ισοδύναμα παιδιά. Και πρέπει ΟΛΑ τα νησιά κι ΟΛΟΥΣ τους τουριστικούς προορισμούς να τους βλέπουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Related Posts